Bæredygtighed

Vi har hævet vores ambitioner

Bæredygtighed og alt hvad det omfatter udvides konstant. Hos Solar er Science Based Targets initiative (SBTi) med de forpligtelser, det medfører, blevet en integreret del af forretningen.
 
Vores mål er at blive Net-Zero i vores egen drift i 2030 og at reducere vores CO2e med 25 % på tværs af værdikæden.
Læs vores seneste rapporter

Sådan arbejder vi med bæredygtighed

/globalassets/eu/company/sustainability/latvia-afforestation.png

Nyt skovrejsningsprojekt med 1,5 millioner træer

Vi har erhvervet os 677 hektar jord i Letland. Vores ambition er at tilplante 430 hektar med 1,5 millioner træer inden for de næste tre år. Vi snakker ikke bare om tingene, vi handler! Og vi har allerede etableret en skov med 116.000 træer i nærheden af vores hovedkvarter i Danmark.

/globalassets/shared/about-solar/sustainability/afforestation/solar---plantning-af-klimaskov-24052023---2.jpg

Stor investering i ny skov i Region Syddanmark

”I samarbejde med Hedeselskabet omdanner vi i første omgang 38 hektar landbrugsjord til en helt ny skov ved Vejen, som vi tager første spadestik til i maj 2023. Vi planter cirka 115.000 træer fordelt mellem 35 procent løv- og 65 procent nåletræer. Vi ønsker den fordeling for at få en skov, der både tager hensyn til klima og miljø. Nåletræer har cirka 65 procent større CO2-optag i forhold til løvtræer, der til gengæld har en stor effekt på biodiversiteten,” siger bæredygtighedsdirektør Mette Bredkjær fra Solar og fortsætter:

”Både skoven og dens drift bliver certificeret med den globale mærkningsordning FSC. Vores hensigt med opkøbet af landbrugsjord er at investere i klima og miljø gennem skovrejsning og skovforbedring, der vil komme os alle til gode”.

/globalassets/shared/about-solar/sustainability/sbti.png

Transparens definerer vores forretning

At føre en ansvarlig forretning er vigtigt, fordi vi mener, at ansvarlighed er det bedste udgangspunkt for at forbedre vores bidrag til den grønne dagsorden. Derfor har vi formaliseret vores engagement gennem en strategi baseret på gennemsigtighed. Vi samarbejder med anerkendte NGOer og måler os i forhold til internationale benchmarks. At leve op til etiske og virksomhedsmæssige retningslinjer matcher vores ambition om at være en fornuftig og ansvarlig virksomhed.

/globalassets/images/hero-images/building_site_from_above_3000x1900.jpg

Bæredygtigt byggeri

At bygge i henhold til bæredygtighedsdirektiver stiller nye krav til produktvalg og dokumentation. Vi rådgiver og hjælper dig med at få valgt de rigtige produkter og finde ud af, hvad certificeringen kræver af dig som installatør.

Vi vil gøre det nemt for dig at udføre opgaver inden for bæredygtigt byggeri
Hvis du f.eks. vælger vores Solar Plus-produkter, er du sikker på, at dokumentationen er i orden til DGNB-certificeret byggeri. Men der er også EPDer på masser af andre produkter i webshoppen. Vi har lavet en guide, så du nemt kan downloade dokumentation på de produkter, du køber.

/globalassets/eu/company/sustainability/solar-panels1.jpg

Vores arbejde med bæredygtighed

Hver handling og enhver beslutning gør en forskel. Vi har derfor sat tre strategisk forankrede initiativer for at styrke vores tilgang til bæredygtighed og understøtte den globale ESG-dagsorden i partnerskab med vores kunder, leverandører og medarbejdere.

En investering i Solar

Solar har været et børsnoteret selskab siden 1953. At investere i Solar er først og fremmest en investering i den grønne omstilling. Vi leverer de bedste løsninger for at sikre bæredygtig og ansvarlig brug af ressourcer. Læs mere om vores aktie på vores koncernside.
Læs mere om en investering i Solar

Indrapportering af ESG data

Som en ansvarlig og transparent virksomhed har vi forpligtet os til at støtte Nasdaq ESG Data Portal og dermed dens investorer ved at indsende alle relevante ESG-data. De er tilgængelige via vores koncern-hjemmeside her.
Find vores seneste data her

Find smarte og energibesparende løsninger til din grønne omstilling

Vi har samlet et bredt udvalg af smarte løsninger til, når din kunde vil gå den grønne vej samt øge komfort og tryghed. Kombinationen af ​​vores produkter, vores service, der øger effektiviteten og den viden, du får fra Solar Skolen vil gøre dig til en vinder i den grønne omstilling.
Læs mere

Du gør forskellen

Hvis du er interesseret i at hjælpe os på vores rejse mod en mere bæredygtig måde at drive forretning på, så tjek vores ledige stillinger på karrieresiden. Sammen gør vi forskellen.
Se vores karriere univers

Miljø & Kvalitet

Er du interesseret i vores miljø- og kvalitetscertificeringer? Eller vil du gerne læse mere om vores miljø- og kvalitetspolitik?

Gå til Miljø & Kvalitet

Kontakt