Environment

Hver dag går vi til klima- og energispørgsmål med et ønske om at skabe langsigtede ændringer. Og vi forsøger at udnytte vores unikke mulighed for at samarbejde med vores kunder og leverandører så vi kan hjælpe i den grønne omstilling. Det gør vi ved at levere energieffektive løsninger, stille krav til vores leverandører og hjælpe med at uddanne vores kunder.
/globalassets/shared/about-solar/sustainability/dsc04432_web.jpg

Solar køber varmepumpeproducenten ThermoNova

Vi overtog den 1. marts 2023 51% af aktierne i ThermoNova A/S, der udvikler og leverer større industrielle varmepumper. Investeringen skal sætte ekstra skub i den grønne omstilling hos både små og store virksomheder.

”Behovet for energieffektive løsninger er stærkt stigende, og som virksomhed har vi et ønske om og en pligt til at være en del af den grønne omstilling. ThermoNova kommer med nogle unikke løsninger med et stort potentiale, og det vil styrke vores position som en virksomhed inden for klima- og energiløsninger,” siger Jens Andersen, CEO i Solar-koncernen.

/globalassets/shared/services/fastbox/fastbox-delivery-van-1200x645px.jpg

Grøn Fastbox

Fastbox er en grønnere transportmulighed i forhold til, når montøren selv kører for at hente varerne. Montøren kan reducere sit CO2-udslip med 20 %, hver gang han bestiller en Fastbox-levering.
 
Vi samarbejder løbende med vores transportører om at bruge elbiler eller cykler til leveringer, når afstand og kapacitet gør, at dette er en mulighed. Fastbox er derfor ikke kun en tidsbesparende leveringsløsning, men en simpel måde at reducere CO2-udledning på.

Dette er effektivitet, når det er bedst!
/globalassets/shared/concepts/solar-zero/solarzero_logo_green_rgb.png

Solar Zero

Solar Zero er navnet på en produktportefølje indenfor klima og vedvarende energi. Disse produkter er udvalgt med ambitionen om at opnå klassens bedste gennemsigtighed og ansvarlighed. Viden er nøglen. Vi guider vores kunder i den rigtige retning i et konstant foranderligt marked, ved at levere den rigtige og vindende produktkombination.
 
Solar Zero - en del af løsningen på vejen mod Net-Zero!

Bæredygtigt byggeri gjort helt enkelt

Certificeret bæredygtigt byggeri

At bygge bæredygtigt stiller nye krav til produktvalg og dokumentation. Læs mere om, hvordan du downloader produktdokumentation på solar.dk og hvad de forskellige standarder indebærer.
Læs mere

Solar Plus sikrer dokumentation til DGNB-certificeret byggeri

Alle produkter i vores Solar Plus-koncept, som er omfattet af krav i DGNB-byggeri, indeholder nu den nødvendige dokumentation – og flere produkter er også listet til brug i svanemærket byggeri.
Læs mere

Solar har gjort det endnu nemmere at indgå i Svanemærket byggeri

Som noget nyt, kan du i webshoppen nu filtrere på produkter som er registreret i databasen over byggematerialer, som kan indgå i svanemærket byggeri. Det gør det nemmere for dig, at tage opgaver ind inden for Svanemærket byggeri.
Læs mere

Sådan downloader du produktdokumentation

Når du handler hos Solar får du også adgang til diverse typer produktdokumentation. Guiden her viser dig, hvordan du finder det i webshoppen.
Find din dokumentation
/globalassets/dk/landing-pages/klima_energi/industrilosninger-varmepumper-pa-taget/varmepumpe.00_00_49_22.still007_1500x844.jpg

Vi udfasede gas i 2022

Gas i industrien skal udfases - vi tager en aktiv rolle
Vi har installeret 3 kæmpe varmepumper på taget af vores lager, som skal forsyne ca. 60.000 m2 med varme. Sammen med installationen af solceller er de et vigtigt skridt på vejen til at overgå til 100% vedvarende energi.

”Vi har beregnet, at med udgangspunkt i sidste års energiforbrug på centrallageret, medfører udskiftningen til de nye varmepumper en besparelse på 261 tons CO₂" udtaler Dennis Jeppesen, Salgsdirektør for Klima og Energi.

Vores mål er at Solar i 2023 kun benytter vedvarende energi til driften af egne bygninger.

/globalassets/shared/about-solar/sustainability/packaging_1200x630.jpg

Emballage

Fra et miljømæssigt perspektiv er ingen emballage den bedste emballage. Men nogle gange kan det være praktisk at have noget at putte varerne i. Vi tilbyder flere forskellige alternativer til den traditionelle plastikpose.
 
Vi har allerede udskiftet plastikposen som et tiltag mod at reducere vores plastikforbrug. Vores kunder får en papirpose eller kan spørge efter den blå Solar taske, der er lavet af 90% genbrugsplast og kan bruges igen og igen.
/globalassets/dk/baredygtighed/rbb-logo-rgb-v1.png

Rådet for Bæredygtigt Byggeri

Vi er medlem af Rådet for Bæredygtigt Byggeri. En ambitiøs organisation, der aktivt arbejder for at nedbringe den klima-, miljø-, og ressourcemæssige påvirkning, branchen står for.