Tilbage til nyhedslisten

DGNB-certificeret bæredygtigt byggeri med Solar Plus

Pressemeddelelse 26. januar, 2023    ·    Solar

Ved at vælge produkter fra Solar Plus er man sikret dokumentation, så man kan bygge DGNB-certificeret.

Når man vil bygge i overensstemmelse med bæredygtighedsdirektiver og lovgivning, skal man allerede i planlægningsfasen beslutte sig for, hvilken standard der skal bygges efter og de gældende lovkrav. Det stiller krav til produktvalg og dokumentation. Når man bygger ifølge DGNB-certificering eller svanemærket byggeri er man sikret, at byggeriet lever op til de gældende certificeringskrav.

"Vi ser et øget fokus på bæredygtigt byggeri, og med de nye klimakrav til nybyggeri er det vigtigt at have sin dokumentation i orden," siger Bent O. Rasmussen, Vice President Commercial Market & Sourcing, Solar Danmark. "Alle produkter i vores Solar Plus-koncept, som er omfattet af krav i DGNB-byggeri, indeholder nu den nødvendige dokumentation - og flere produkter er også listet til brug i svanemærket byggeri. Det betyder, at Solars kunder er sikret produkter til DGNB- eller svanemærket byggeri, når de vælger Solar Plus."

I Solars webshop er der filtreringsmuligheder for de produkter, der er omfattet af DGNB-certificeringen og listet til svanemærket byggeri, og kunden derfor nemt finde de rette produkter.

Men det stopper ikke her. "Hos Solar hjælper vi vores kunder med den grønne omstilling, og det er vigtigt for os at fortsætte arbejdet med at sikre den nødvendige dokumentation. Vi arbejder derfor på, hvor det er påkrævet, at få alle resten af Solars produkter DGNB-certificeret og listet til Svanemærket byggeri. Derudover har vi naturligvis miljøvaredeklaration, dvs. EPD-dokumentation, på alle de produkter, hvor det er tilgængeligt fra leverandøren og tilføjer det løbende til vores produkter, når de forefindes," slutter Bent.

Læs mere om, hvordan Solar kan hjælpe med certificeret bæredygtigt byggeri her: https://www.solar.dk/om-os/baeredygtighed/certificeret-baredygtigt-byggeri/

Fakta

DGNB

DGNB er en frivillig certificeringsordning, som sætter bæredygtigt byggeri på formel. Det er det mest anvendte certificeringssystem i Danmark og evaluerer et byggeri ud fra 6 hovedområder, som omfatter:

● Miljømæssig kvalitet
● Økonomisk kvalitet
● Social kvalitet
● Teknisk kvalitet
● Proceskvalitet
● Områdets kvalitet

Svanemærket byggeri

Et svanemærket byggeri lever op til skrappe krav i hele livscyklus og er bl.a. kendetegnet ved lavt energiforbrug og godt indeklima. Samtidig lever byggematerialer og kemiske produkter op til skrappe krav til miljø- og sundhedsskadelige stoffer, og både byggeproces og det færdige byggeri bliver gennemgået af en uvildig tredjepart.