Grøn omstilling

Varmepumper

Varmepumper har et stort forretningspotentiale i det nuværende marked. Solar kan hjælpe dig med de rette produkter og løsninger, så du kan tage din andel af markedet.

Vi hjælper professionelle installatører med løsninger til både private husstande og specialbyggede industrielle varmepumper - og alt derimellem.

Hvilken varmepumpe skal du vælge? Se de forskellige typer her

Den billigste løsning - nem at installere

Luft til luft

En luft-til-luft-varmepumpe er god til sommerhuset eller supplement til el, olie og naturgas i et helårshus. Luft-til-luft-varmepumpen er den billigste type varmepumpe, som kan installeres i alle husets rum, da den ikke kræver vandbårne radiatorer eller gulvvarme. Den kan både varme, køle og rense luften i din bolig og virker helt ned til -25 °C.
Se produkterne
Som primær varmekilde

Luft til vand

Luft til vand-varmepumpen er en primær varmekilde, som kræver vandbårne radiatorer eller gulvvarme. En luft til vand-varmepumpe udnytter varmen fra luften til at opvarme boligen og brugsvandet.
Se produkterne
Hent varme fra jorden

Jordvarme

Jordvarmepumpen er en primær varmekilde, som kræver vandbårne radiatorer eller gulvvarme. Jordvarmepumpens slanger trækker varmen ud af jorden og transporterer den ind til varmepumpen, som omsætter luften til varme.
Se produkterne

Solar Skolen

Sig JA til de nye typer opgaver, der dominerer markedet.

Kurser - varmepumper og vedvarende energi

Certificering

Varmepumper – VE-installatør

Ønsker du en certificering som VE-installatør for varmepumper, så du kan installere vedvarende energianlæg med høj kvalitet.
Kursusbeskrivelse og tilmelding
Vedligehold

Varmepumpe – Service og vedligehold

Få et bedre grundlag for salg af service samt udførelse i praksis, grundlæggende vedligehold på varmepumpeanlæg og varmesystem.
Kursusbeskrivelse og tilmelding
Akademiuddannelse

Energiteknolog

Med en akademiuddannelse som Energiteknolog bliver du i stand til at projektere og rådgive om energioptimering af bygningers klimaskærme, distributionssystemer og energikilder ud fra hensyn til miljø og energiforbrug.
Kursusbeskrivelse og tilmelding

Videoguides: Jacobs gode råd

Vores ekspert Jacob Mortensen giver gode råd til dig, der arbejder med varmepumper.

Få små fif til at bruge magnettesteren, tangamperemeteret eller Testo-kittet. 

Ofte stillede spørgsmål

  • Hvilke typer varmepumper findes der, og hvad er forskellene mellem dem?

    Hvilke typer varmepumper findes der, og hvad er forskellene mellem dem?

    Der findes forskellige typer af varmepumper, og de er normalt navngivet efter, hvor de henter varmen fra og hvordan varmen leveres fra varmepumpen. En luft-til-luft-varmepumpe henter fx varme fra udeluften og leverer den som varm luft inde i huset. En vand-til-vand-varmepumpe henter varme fra vand i en boring eller en flod eller sø og leverer varmen som varmt vand til radiatorer, gulvvarme og vandhanevand.

  • Hvor meget elektricitet kan man spare med en varmepumpe i forhold til elvarme?

    Hvor meget elektricitet kan man spare med en varmepumpe i forhold til elvarme?

    Elforbruget afhænger af, hvilken type varmepumpe du har. De fleste har en luft-til-luft varmepumpe. Sammenlignet med elradiatorer eller anden direkte elopvarmning bruger sådan en varmepumpe mellem en tredjedel og halvdelen af elektricitetsmængden. Det betyder, at du sparer mellem 50 og 65 procent af elektriciteten, hvis den ikke bruges til køling.

  • Hvor stor skal en varmepumpe være, og hvor skal den placeres?

    Hvor stor skal en varmepumpe være, og hvor skal den placeres?

    Størrelse og placering afhænger af hvilken type varmepumpe det er. Hvis varmepumpen skal erstatte et oliefyr, placeres den i fyrrummet og tilsluttes rørene i det vandbårne varmesystem. En luft-til-luft-varmepumpe skal placeres, så den kan levere varm luft til så stor en del af det område, der skal opvarmes, som muligt. Leverandører af varmepumper kan give gode råd om placering og størrelse. Det er vigtigt, at varmepumpen installeres af fagfolk. Så er du sikret en god placering.

  • Har du brug for en anden varmekilde ud over varmepumpen?

    Har du brug for en anden varmekilde ud over varmepumpen?

    Om du har brug for andre varmekilder afhænger af, hvilken type varmepumpe du har, og hvor i landet du bor. Varmepumper, der trækker varme fra jorden eller ventilationsluften, leverer varme uanset udetemperaturen. Men luft-til-luft og luft-til-vand varmepumper fungerer dårligt, når det bliver koldere end minus 25 grader udenfor. Og det er der, hvor du har mest brug for den. Derfor har du ved så lave temperaturer brug for en anden varmekilde i tillæg. En god og ret almindelig løsning er at have en luft-til-luft varmepumpe og en brændeovn. Kilde: Aftenposten, Norge

  • Min Haier varmepumpe melder fejl. Hvad gør jeg?

    Min Haier varmepumpe melder fejl. Hvad gør jeg?

    Er du installatør og skal du håndtere Haier fejlfinding, så har vi samlet en række video-guides som kan gøre dit arbejde nemmere. Tjek siden her og find svar på de mest almindelige fejlkoder.

    Haier fejlfinding /din-branche/installation/haier/haier-fejlfinding/

Klima og vedvarende energi

Vi tilbyder en lang række løsninger inden for klima, køling og ventilationsanlæg såvel som solceller og ladestandere. Alt hvad du har bruge for til at drive den grønne omstilling sammen med os.

Se alle vores klima- og energiløsninger

Solar Zero

At vælge produkter fra Solar Zero-sortimentet sikrer dig førsteklasses produktdokumentation, en EcoVadis-certificeret leverandør og stor tilgængelighed.