Slet eller gem ordrekladde

Fastbox er ikke tilgængelig

{{cart.Info.Name}}

Vil du gemme eller slette din indkøbskurv?

Forbedret arbejdsmiljø og en halveret energiregning

Et nyt belysningsanlæg med intelligent lysstyring forbedrede arbejdsmiljøet hos Solar. Samtidig blev energiregningen reduceret med 57% og man sparede 2.326 kg CO₂ om året.

Se alle projekter

En arbejdspladsvurdering i 2021 viste, at belysningen på Solars kontorer i Brøndby ikke længere var tidssvarende. Ifølge Arbejdstilsynet* skal kunstig belysning ved kontorarbejde være på 500 lux, hvor anlægget i Brøndby leverede 200 lux, hvilket svarede til kravene da anlægget var nyt. 

Undersøgelser viser, at man i løbet af en arbejdsdag ved computeren flytter blikket mellem diverse dokumenter, faner og tastatur op mod 10.000 gange. Uden den rigtige belysning, er det anstrengende for øjnene og kan lede til gener som træthed, hovedpine og nedsat effektivitet generelt.

Solars egen belysningsafdeling foretog lys- og energiberegninger, som viste, at man med nutidens moderne LED-teknologi og ENVI-armaturet fra Solar Light kunne opnå en energibesparelse på hele 57%. Samtidig blev belysningsniveauet hævet fra 200 til 500 lux. Det viste sig også, at man kunne fjerne mange af de bordlamper, der var anskaffet som supplerende belysning.

Det var muligt at lave en 1:1 udskiftning af i alt 311 stk. 600 x 600 armaturer, monteret i synlige T-Skinne lofter.

*Kunstig belysning - Arbejdstilsynet (at.dk)

Lysstyring nedsætter energiforbruget

/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/brondby_case_dk_1.png

Alle 311 nye ENVI-armaturer er leveret med L-Sense-teknologi. Det betyder, at alle armaturer er forsynet med egen sensor, der registrerer bevægelse og indkommende dagslys. Armaturerne deler herefter denne viden trådløst med hinanden, således at de på alle måder fremstår som et samlet belysningsanlæg – bare helt uden den traditionelle ledningsforbindelse mellem armaturerne. Denne løsning er særlig interessant i forbindelse med renovering af ældre belysningsanlæg. Man kan således få et top moderne belysningsanlæg med dagslysstyring, uden at skulle foretage en omkostningstung renovering af den eksisterende installation. 

”Det nye anlæg kan faktisk levere 700 lux, men vi har sat en begrænsning på 500 lux. Dels for at spare energi, men også for at forlænge levetiden på armaturerne.

Lysudbyttet af armaturerne bliver som bekendt mindre over tid, men i takt med dette vil armaturerne automatisk skrue op, så vi stadig har det rette belysningsniveau, men uden at bruge mere energi end højst nødvendigt”, siger Carsten Løvgren, Salgschef i Solar Light.  

De gamle armaturer brugte 100% kapacitet på at levere 200 lux, hvorimod de nye kun bruger ca. 80% på at levere 500 lux.

brondby_case_dk_2.png

blobid0.jpg

 

Fordele ved 1:1 udskiftning

Med en 1:1 udskiftning genbruger man den eksisterende installation. Det gør udskiftningen nemmere og hurtigere. Og med en ny lysberegning, finder man også hurtigt frem til den rette armaturløsning med den rette lysmængde og den maksimale energibesparelse.

 

Gammelt anlæg

Årlige omkostninger (inkl. lyskilder)

41.052 kWh

167.629 kroner

4.105,20 kg CO₂

Nyt anlæg

Årlige omkostninger (inkl. lyskilder)

17.789 kWh

71.841 kroner

1.778,92 kg CO₂

Besparelse

Årlige besparelser (inkl. lyskilder)

23.263 kWh

95.788 kroner

2.326,28 kg CO₂

 

 

 

Det nye anlæg kan faktisk levere 700 lux, men vi har sat en begrænsning på 500 lux. Dels for at spare energi, men også for at forlænge levetiden på armaturerne. Carsten Løvgren, Salgschef - Solar Light

Ny lovgivning

Det nye anlæg i Brøndby lever naturligvis op til den seneste ændring i lovgivningen, der forbyder brugen af kviksølv.

Hvis du vil vide mere om de seneste ændringer, så kontakt en af vores eksperter i belysningsafdelingen eller læs mere på vores hjemmeside.

Læs mere

Årlig besparelse

23.263 kWh

95.788 kroner

2.326 kg CO₂

Det bedste lys til dig

Vil du også gerne være i en bedre position, når det gælder den grønne omstilling? Så tag kontakt med os. Vi viser dig gerne på stedet, hvordan vi har indrettet vores kontor energibesparende, eller vi kan blot komme ud til dig for at finde den bedste individuelle opsætning.

Find den rette kontaktperson for en region her.

Til kontaktpersonerne

Vi går ind i fremtiden sammen med dig

Den grønne omstilling stopper ikke kun ved belysning. Vi har naturligvis en lang række muligheder for at gøre din virksomhed energibesparende.

Tag et kig rundt på vores hjemmeside og lad dig inspirere. Vi er naturligvis altid klar til at hjælpe dig, hvis du har spørgsmål.

Se hvad vi kan tilbyde dig