Solar Light

Industribelysning

Reduktion af driftsomkostningerne, forbedring af produktiviteten
og driftssikkerheden - det er kravene til moderne industrielle
belysningssystemer.
Vedligeholdelsescyklusser og -omkostninger bør kunne planlægges,
og perfekt funktionalitet bør garanteres.
Lysets biologiske effekt
på mennesker og en målrettet lysstyring spiller en afgørende rolle.

Se alle industriarmaturer her

Hvornår er industriel belysning ideel?

Industriel belysning kan beskrives som den sværeste disciplin inden for belysningsteknologi. Her er kravene til belysningens kvalitet enorme. Lyset skal ikke kun være tilstrækkelig kraftig, men også omkostningseffektiv. En ideel belysning overalt er en vigtig faktor, især i bygninger uden vinduer. Det samme gælder for skifteholdsarbejde. Kun på den måde er det muligt at arbejde koncentreret og ergonomisk korrekt.

Vigtige faktorer inden for industriel belysning

Industriel belysning er lige så omfattende som selve industrien. Der findes store produktionsanlæg og meget små, men meget komplekse anlæg. Det er derfor umuligt at udtale sig generelt om, hvad perfekt belysning præcist er. Derfor er det individuelle belysningskoncept særlig vigtigt her. Hvis der ikke eller ikke i tilstrækkelig grad tages hensyn til et krav, vil det få konsekvenser for produktiviteten.

Sammen med professionel belysningsekspert, som kan rådgive mod den korrekt belysning. Vil dette øge produktiviteten. Og hvilken virksomhed er ikke interesseret i dette? Det er omkostningseffektiviteten, der tæller! Vedligeholdelsen skal være enkel.

Det samme gælder for installationen. Også her skal der også lægges vægt på den bedst mulige løsning. Lige så vigtigt som lave driftsomkostninger er de 5års garanti efter relevante standarder. Hvis alle disse punkter tages i betragtning, så har I et fremtidssikret, innovativt og yderst økonomisk industrielt belysningssystem.

Særligt vigtigt for høje industrihaller: Høj, vertikal belysningsstyrke og dyb lysfordeling. Det betyder, at selv de største industrihaller kan blive perfekt belyst. Armaturer med forskellige spredningsvinkler og lysfarver gør resten. Et andet tip: Hold øje med de omfattende udstyrsmuligheder i belysningssystemet. (Sensor, DALI osv.)

Det sikrer, at dit belysningsanlæg forbliver fleksibel i fremtiden!

Den bedste industribelysning samlet ét sted

Bliv inspireret af de seneste trends indenfor industribelysning i vores nye Solar Light brochure. Se også de nye produkter og teknologier, der gør det muligt for dig at opfylde de nye EU-krav.

Læs brochuren

Effektivt med lys

Alene brugen af LED-teknologi i industri- og halbelysning giver mulighed for enorme energibesparelser. Lysstyring giver endnu flere muligheder. Det sikrer, at lyset anvendes målrettet. Præcis, når og hvor der er brug for det, og i den rigtige mængde.

 

 

stock-photo-portrait-of-production-line-workers-controlling-manufacturing-process-of-modern-packaging-2009894039.jpg

Produktiv med lys

Lys har en stor effekt på kroppen og påvirker dermed menneskets ydeevne. Men andre faktorer end præstationsforbedring har fået større betydning. Nøgleordet er "Human Centric Lighting". Med en omhyggeligt planlagt lysstyring kan der anvendes biologisk effektiv og dagslyslignende belysning.

 

Sikker med lys

Belysning på arbejdspladsen, der opfylder standarderne, lige fra skrivebordet til produktionsanlægget og trafikvejene på lageret og i logistikken, er en grundlæggende forudsætning for en sikker arbejdsdag. Godt lysdesign tager hensyn til de respektive krav til de forskellige områder og giver dermed sikkerhed og beskyttelse af helbredet.

safety_ss_1130250899.jpg

/globalassets/shared/concepts/solar-light/energylabel_ss_108074822.jpg

Energieffektivitet giver mening i industri

Muligheden for at spare penge på lyset gennem energieffektiv belysning og teknisk optimering er generelt undervurderet. Det er der simple grunde til: Lysstofrør betragtes generelt som energibesparende lamper, men denne teknologi udfases pga. EU lovgivning d. 1. september 2023.

Belysning bliver ofte "overset" som en omkostningsfaktor. Alligevel kan et par hundrede til tusinde kroner årligt spares hurtigt med få tricks og relativt lave investeringsomkostninger: For eksempel på energibesparelse med belysning i virksomheden.

Andelen af ‚Äč‚Äčenergiomkostninger, som en virksomhed bruger på belysning, varierer meget: De fleste virksomheder har brug for den samme mængde lys pr. dag. Men skal virksomheden også have meget strøm til elektriske maskiner, er el-udgiften til lyset samlet set mindre vigtige. Ikke desto mindre gør mere effektiv belysning i enhver virksomhed sig umiddelbart gældende økonomisk.

Tip: Optimal udnyttelse af dagslyset

I industrihaller, håndværkslokaler og kontorer kan såkaldte dagslyssensorer effektivt spare energi. Disse enkle betjeningselementer tænder og slukker lamperne eller dæmper dem afhængigt af mængden af dagslys. Ingen anden lyskilde er sundere og billigere end solens lys, så det kan altid betale sig at "udnytte" denne ressource optimalt.

Undervurderet: Sparer energi i belysning

Hvad afhænger det af, hvor meget energi en virksomhed kan spare på belysning? På den ene side afhænger det naturligvis af virksomhedstypen: Der er flere lamper i en stor industrihal end i en butik. På den anden side afhænger det af generelle faktorer:

->rumstørrelse og rumhøjde
->selve lampen: design, reflektor
->lampens lysudbytte

Effektivitetsforanstaltninger for belysning

For at spare flere tusinde kroner om året i energiomkostninger til belysning, skal alt måles meget præcist, beregnes og derefter omregnes. Energibesparelser opnås først og fremmest ved at reducere antallet af armaturer drastisk efter foranstaltningen. De nye, energieffektive lamper skal efterfølgende rengøres regelmæssigt, så lysstyrken ikke bliver mindre, men de udsender bedre lys og holder betydeligt længere.

Hvorfor skulle jeg investere?

Beslutninger om hvornår og hvor meget der skal investeres i nyt udstyr som belysning, ejendom eller softwaresystemer, også kendt som kapitaludgifter eller 'CapEx', er kritiske aspekter ved at drive en virksomhed.

CapEx afgør ofte, om produktionsplanerne overholdes, eller om arbejdere venter på reparationer af forældet udstyr. Velplanlagte udgifter gør det muligt for en virksomhed at forfølge større ordrer i stedet for at gå glip af mangel på kapacitet.

Investering i nyt belysningsudstyr og opdateret teknologi kan gøre en produktionsvirksomhed mere effektiv og rentabel og kan være med til at opnå en konkurrencefordel på et marked i forhold til virksomheder, der opererer med ældre, langsommere systemer.

Skal jeg forbedre belysningen i min industrivirksomhed?

Konklusion:
Absolut! - er svaret på spørgsmålet om, hvorvidt energieffektivitet i kommerciel belysning kan betale sig. Endnu mere effektiv er professionel rådgivning om energieffektivitet. Vores lyskonsulenter hjælper på området.

/globalassets/shared/concepts/solar-light/landingpages/lightplanner_ss_1939743724.png

Solar Light hjælper dig gerne

 

Ønsker du at redesigne dit kontor eller bygge nyt og har brug for hjælp fra professionelle lyskonsulenter, så kontakt os for hurtig og konkret rådgivning.

Selv individuelle projekter med kreativ implementering er ikke noget problem for os. Vi finder altid den rigtige løsning.

Praktiske eksempler på forbedret industribelysning

Lager & Produktion

Alcoa

Da verdens næststørste aluminiumsproducent Alcoa havde brug for en ny belysningsløsning, var Solar Light den rette leverandør.
Læs mere om Alcoa-projektet
Lager & Produktion

Nyt lys som lever op til grønne standarder

Hos NKT er produktionshallerne i drift i døgnets 24 timer, året rundt. Her forvandles råt kobber til flere tusinde meters kabler. Det kræver en ordentlig belysning.
Læs mere om NKT-projektet
Offshore & Marine

Intelligent lyssystem til Esbjerg Havn

Solar Light skabte et intelligent lyssystem, der ved hjælp af SLC Control-software gør det muligt at regulere lyset på store afstande uden brug af kompliceret centralstyring.
Læs mere om projektet
Lager & Produktion

Grønne værksteder hos DSB

DSB har skiftet til LED-belysning på deres store gamle og historiske togværksted på Otto Busses Vej i København.
Læs mere on DSB-projektet
/globalassets/no/industries/hero_industry_front_2880x1000.jpg

Solar tilbyder alt, hvad du har brug for

 

Hvilken branche tilhører du, og hvilke andre produkter og services kan optimere din forretning?

Find al information til din branche her.