Alcoa udskiftning til LED-belysning

/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/alcoa-etter.jpg
PROJEKT ALCOA Lista
KUNDE ALCOA
SOLAR KONTAKT Frode Sylte
RESULTAT Specialbelysning til industri med
høj temperatur og snavsede miljøer

 

ALCOA haller i fabrikken i Lista.

Da verdens næststørste aluminiumsproducent Alcoa fik brug for en ny belysningsløsning, var Solar Light den rette leverandør. Det endelige resultatet giver bedre og tryggere arbejdsforhold for de ansatte på produktionsstedet.

De gamle Metal damplampearmaturer blev udskiftet med en ny beregnet LED-løsning, som skabte en bedre og lysere arbejdsplads for næsten 200 ansatte i Alcoa. Foruden de økonomiske fordele og energieffektivitet har det nye belysning anlæg, givet en betydelig forbedring, hvad angår sikkerheden på produktionsområdet.

- De ansatte brugte pandelamper, men efter at den nye belysning blev installeret, blev det muligt at se uden ekstra lys. Vi har også enkelte kollisioner med køretøjer, så der er ingen tvivl om, at den forbedrede synlighed vil forhindre ulykker i fremtiden, siger Ove Martin Kjølleberg fra Alcoa.

Han forklarer, at repræsentationen af farver og farvegengivelse er væsentlig forbedret, hvilket betyder, at det er lettere at skelne kablerne fra hinanden. De store Ovne slipper også forskellige former for gasser ud, og nu er det lettere at se, når de ansatte skal tage ekstra forholdsregler.

Elektrikerne i Alcoa plejede at udskifte lyskilderne hvert tredje år, og i nogle tilfælde endda endnu oftere. Det var meget tidskrævende, og den tid kan nu bruges på andre ting.

- Vi havde stadig belysning, som ikke fungerede, og kabler, der var for gamle til at give strøm nok. Med vores nye LED-løsning er det nu alt sammen fortid, forklarer Ove Martin Kjølleberg.

Før installationen blev komponenterne fra Solar Light testet i et operationelt miljø og udsat for aluminiumsproduktionstemperaturen, som er 30 grader over udetemperaturen.

Det installerede produkt er VIGILANT High-Bay.

Alcoa Lista før og efter:

/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/alcoa-for.jpg
/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/alcoa-etter.jpg