Slet eller gem ordrekladde

Fastbox er ikke tilgængelig

{{cart.Info.Name}}

Vil du gemme eller slette din indkøbskurv?

Højskole reducerer deres klimaaftryk

/globalassets/shared/climate-and-energy/industrial-solutions/brandbjerg/dsc06106_low.jpg

Bæredygtighed fylder meget hos Brandbjerg Højskole – både som linjefag, i køkkenet og når de gamle bygninger skal renoveres. Gasfyret er skiftet ud med en varmepumpe, og til efteråret bliver endnu en varmepumpe koblet på systemet.

En af Danmarks største højskoler, Brandbjerg Højskole, har udskiftet gasfyret med en varmepumpe fra ThermoNova. Det er blot ét af mange tiltag, som højskolen arbejder med for at tænke mere bæredygtigt.

”Walk the talk er vigtigt for os. Vi har mange ideer og drømme, som forhåbentlig kan gøre os selvforsynende en dag – men vi er også bevidste om, at vi må tage små skridt ad gangen, så økonomien følger med. Og det synes jeg, er en vigtig pointe, for bæredygtighed er ikke bare noget, vi kan sætte flueben ved. Det er en proces, som hele tiden er i gang,” forklarer Jesper Winther, der er teknisk ansvarlig på Brandbjerg Højskole.

Højskolen har omstillet hele varmesystemet og udskiftet pumper, ventiler, rør samt gasfyr. Da valget omkring en varmepumpe var truffet, blev det afgørende at finde en leverandør, som producerede varmepumper med naturligt kølemiddel. Derfor blev der indgået en aftale med ThermoNova.

Det økonomiske regnskab er ikke altafgørende – klimaregnskabet kan være lige så vigtigt for os Jesper Winther, teknisk ansvarlig
/globalassets/shared/climate-and-energy/industrial-solutions/brandbjerg/dsc06121_low.jpg

Omkring 12.000 kvadratmeter skal varmes op, og med de nye tiltag på varmesystemet er der estimeret en økonomisk besparelse på op til 20 procent. Varmepumpen er modulopbygget, og derfor er det muligt at koble endnu et modul på til efteråret, så højskolen løbende kan udvide varmeanlægget.

”Vi kan ikke udskifte alt på én gang, så vi gør det, der er muligt. Både små og store tiltag er med til at reducere vores klimaaftryk,” fortæller Jesper Winther.

Det nye modul skal laves sammen med Solar, som i flere år har samarbejdet med højskolen angående projekter og produkter. 

”Til dagligt bruger vi Solar, når vi har brug for hurtig levering af tekniske komponenter. Vi har ikke plads til at have vores eget lille lager, så derfor bestiller vi produkter efter behov. Det er en fordel for os, at der er et stort varesortiment og hurtig levering allerede dagen efter. I forbindelse med de nye varmepumper har vi fået tilknyttet en fast projektleder fra Solar, som vi håber, kan være vores tekniske sparringspartner igennem processen med at gøre en gammel herregård og højskole bare lidt mindre energi-slugende,” fortæller Jesper Winther. 

Andre kunder med en ThermoNova-løsning

Case

Hotel VejleFjord forbedrer CO2-regnskab

Hotel VejleFjord har reduceret deres CO2-udslip med 1000 ton på bare tre år. En stor del skyldes skiftet fra gas til varmepumper. Et vigtigt skridt på vejen mod ønsket om CO2-neutralitet i 2030.
Læs mere om projektet
Case

Industrielle varmepumper hos ECCO

Skogiganten ECCO har energirenoveret deres hovedkontor og lager i Tønder. Fossile brændstoffer er skiftet ud med energi fra varmepumper, som udleder væsentligt mindre CO2. Et skridt på vejen mod ambitionen om at opnå energi-neutralitet ved koncernens hovedkontor i 2024.
Læs mere om løsningen
Case

Grøn omstilling i Salling Group

Salling Group investerer i grøn omstilling med varmepumper til alle Nettos butikker og hovedlager i Tyskland. Se hvordan de har nedbragt deres CO2-udledning med 510 tons om året med ThermoNovas produkter.
Læs mere om projektet
Kontakt

Læs mere om ThermoNova

Kunne en ThermoNova-varmepumpe være en løsning for dig? Du kan altid kontakte vores dygtige medarbejdere til en snak om dine muligheder. Find mere information om industrielle varmepumper og kontaktoplysninger her.
Find kontaktoplysninger