Grøn omstilling hos Salling Group

Salling Group investerer i varmepumper til Nettos butikker og hovedlager

/globalassets/shared/climate-and-energy/industrial-solutions/salling-group/img_5494_1500x1500.jpg

Hos Salling Group er grøn omstilling et strategisk fokusområde, og der er afsat 2,4 mia. kroner til blandt andet at få udskiftet fossile brændsler med varmepumper. Solar leverer varmepumper til alle Nettos butikker i Danmark, Tyskland og Polen, og senest er Nettos centrallager i Tyskland blevet energirenoveret med varmepumper fra Solars datterselskab ThermoNova.

20.000 kvadratmeter lager hos Netto Tyskland kører nu på varmepumper i stedet for gas. Årsagen til skiftet handlede mindre om økonomi og mere om samfundsansvar, fortæller Martin Brix Kortegaard, der er Energy Manager ved Salling Group.

”Historisk har gasprisen været så lav i Tyskland, at det ikke umiddelbart var en god businesscase at vælge el frem for gas - men vi vil af med fossile brændstoffer, også selv om det nogle gange er en dyrere løsning.”

Han forklarer, at virksomheden har tilsluttet sig Science Based Target, hvor de forpligter sig til at reducere deres eget CO2-aftryk.

”En stor del kan nedbringes ved at erstatte fossile brændsler med f.eks. varmepumper, så derfor lavede vi det første ThermoNova-projekt på Nettos ene hovedlager i Tyskland. I dette tilfælde har vi nedbragt vores CO2-udledning med 510 tons ” fortæller han.

Vi havde brug for en partner, som både var projektleder, sikrede beregninger, entreprenører, produkter osv. Det har været Solars rolle, og de har koordineret og taget et godt ansvar. Vi har fået en god overlevering og introduktion til produkterne, og generelt har vi haft et meget gnidningsfrit samarbejde Bjarne Dahl, driftsansvarlig i Salling Group
/globalassets/shared/climate-and-energy/industrial-solutions/salling-group/img_5517_1500x650.jpg

Projektet består af to ThermoNova varmepumper med en samlet kapacitet på 880 kW, og Solar har været projektleder på opgaven.

Valget faldt blandt andet på ThermoNovas produkter, fordi de, som nogle af de få, tilbyder naturligt kølemiddel samt høj COP.

”Vi har i koncernen besluttet, at vi kun vil bruge naturligt kølemiddel, så derfor var ThermoNova et godt valg,” forklarer Bjarne Dahl, der er driftsansvarlig i Salling Group.

”Vi havde brug for en partner, som både var projektleder, sikrede beregninger, entreprenører, produkter osv. Det har været Solars rolle, og de har koordineret og taget et godt ansvar. Vi har fået en god overlevering og introduktion til produkterne, og generelt har vi haft et meget gnidningsfrit samarbejde,” fortæller Bjarne Dahl.

Salling Group har også valgt Solar som leverandør til deres mindre varmepumpeprojekter, hvor alle Netto-butikker i Danmark, Tyskland og Polen skal have installeret varmepumper. 

Andre kunder med en ThermoNova-løsning

Case

Hotel VejleFjord forbedrer CO2-regnskab

Hotel VejleFjord har reduceret deres CO2-udslip med 1000 ton på bare tre år. En stor del skyldes skiftet fra gas til varmepumper. Et vigtigt skridt på vejen mod ønsket om CO2-neutralitet i 2030.
Læs mere om projektet
Case

Industrielle varmepumper hos ECCO

Skogiganten ECCO har energirenoveret deres hovedkontor og lager i Tønder. Fossile brændstoffer er skiftet ud med energi fra varmepumper, som udleder væsentligt mindre CO2. Et skridt på vejen mod ambitionen om at opnå energi-neutralitet ved koncernens hovedkontor i 2024.
Læs mere om løsningen
Kontakt

Læs mere om ThermoNova

Kunne en ThermoNova-varmepumpe være en løsning for dig? Du kan altid kontakte vores dygtige medarbejdere til en snak om dine muligheder. Find mere information om industrielle varmepumper og kontaktoplysninger her.
Find kontaktoplysninger