Solar har sammen med Funder EL-VVS og Østerby Træ beregnet, installeret og monteret det nye solcelleanlæg hos industrivirksomheden Alfast i Galten. Anlægget er 40 KW, består af 120 paneler og skal være med til at dække op mod 80 procent af virksomhedens strømforbrug. Et tiltag, som både gavner miljøet og bundlinjen.
Vil du også have en billigere og mere bæredygtig energikilde til din virksomhed, så kontakt os. Sammen finder vi ud af, hvad dit behov er og hvor meget du kan spare.
Ja. Hovedreglen er, at solceller på eksisterende bygninger er fritaget for ansøgningspligt efter plan- og byggelovens §20-1.f: "Installation, ændring og reparation af solenergianlæg i eksisterende bygninger inden for en brugsenhed eller brand. Solceller betragtes som en simpel installation og er undtaget fra kravet om anvendelsespligt." Der kan gælde andre regler for fredede bygninger, strandzonen og offentlige rum.
Ja, det er de. Panelerne er vinklede og har en glasoverflade. Under nordiske forhold løber pollen, granbark og forurening normalt af i regn. Under særlige omstændigheder kan der være behov for en omhyggelig kalkulation af panelerne, men de fleste solcelleejere er aldrig oppe på deres tag.
Ja, og sikkert meget længere end det. Ydelsesgarantien er et udtryk for, at producenten er sikker på, at panelerne vil generere strøm til dig også om 20-25 år. Den forventede levetid er endnu længere, så du kan regne med at få hjemmelavet strøm langt ind i 2040'erne.
Ja, som alle andre el-installationer. Solcelleanlæg har dog ikke større brandrisiko end andre tekniske installationer. Tyskland har mere end 1,4 millioner solcelleanlæg, og erfaringen her er, at meget få brande er forårsaget af solcelleanlæg. Indtil nu har kun 0,006 procent af alle solcelleanlæg forårsaget brande, der har medført alvorlige skader. I løbet af de seneste 20 år har der været brande i 350 solcelleanlæg, hvoraf de 120 er forårsaget af fejl i solcellesystemet. I 75 tilfælde var skadens omfang alvorligt, og i 10 tilfælde brændte hele bygningen ned til grunden. De fleste brande startede som følge af fejl i kabler og forbindelser. Det er vigtigt, at de, der installerer solcelleanlæg, følger gældende normer og regler, og bruger anerkendte komponenter og det rigtige værktøj – det er den bedste form for brandforebyggelse. Ved planlægning af et større solcelleanlæg på en bygning bør bygherren/leverandøren informere det lokale brandvæsen om anlægget.
Ja, som mange andre el-installationer. Solcellesystemer producerer jævnstrøm. Så længe, der falder lys på modulerne, fortsætter de med at producere elektricitet. For at brandfolkene ikke skal få elektrisk stød, skal de stå mindst et par meter væk fra branden, når de slukker den ude fra bygningen. Den største risiko for brandfolk opstår ved slukning af brande inde fra bygningen i områder, hvor kabler er tilsluttet, da solcelleanlægget kan komme i kontakt med vand eller brandfolkene selv. I Tyskland er ingen brandmænd indtil videre kommet til skade af elektricitet fra et solcelleanlæg under sluknings- og redningsarbejde. Uddannelseskurser for brandvæsenet kan fjerne enhver usikkerhed, brandfolk kan have i brandsituationer i bygninger med solcelleanlæg. Kilde: Solenergiforeningen
Sig JA til de nye typer opgaver, der dominerer markedet.
Fælles dokumenter for solceller
Dokumenter til Vest for Storebælt
Bilag 1.1_Ver2 DK1 Vest nettilslutning af 3-faset produktionsanlæg til LV net
Dokumenter til Øst for Storebælt
Bilag 1.1_Ver2 DK2 Øst nettilslutning af 3-faset produktionsanlæg til LV net
Du finder et bredt sortiment af produkter til installation af solcelleanlæg. I webshoppen finder du forskellige solcellepakker, solpaneler, solcellemoduler, invertere, fastgørelsesmateriale og meget mere, der er nødvendigt for et komplet solcelleanlæg.
Vi fokuserer på, hvordan vi kan hjælpe dig til at bidrage til den grønne omstilling. Med vores ekspertise, logistik og brede produktsortiment gør vi det lettere for dig at arbejde med løsninger inden for vedvarende energi.
Kontakt vores eksperter allerede i dag på +45 76 52 78 20, ellers send os en mail.