Slet eller gem ordrekladde

Fastbox er ikke tilgængelig

{{cart.Info.Name}}

Vil du gemme eller slette din indkøbskurv?

Se flere nyheder

Solar køber varmepumpeproducenten ThermoNova

Pressemeddelelse 1. marts, 2023    ·    Solar A/S

Solar overtog den 1. marts 2023 51 procent af aktierne i ThermoNova A/S, der udvikler og leverer større industrielle varmepumper. Investeringen skal sætte ekstra skub i den grønne omstilling hos både små og store virksomheder.

En stor del af industrielle virksomheder er afhængige af gas og olie i forbindelse med opvarmning af deres produktion, haller eller lagre. Det ønsker Solar og ThermoNova at lave om på.

ThermoNova udvikler og leverer en ny og anderledes type modulopbyggede varmepumper, der giver mulighed for store og energieffektive varmeløsninger specielt i industrien.

”I ThermoNova oplever vi stor interesse for vores unikke løsninger også uden for landets grænser. Solar har stor erfaring med at markedsføre, sælge og distribuere klima- og energiløsninger i Danmark, Sverige, Norge, Holland og Polen og derfor giver dette partnerskab os mulighed for at accelerere vores vækst også uden for Danmarks grænser,” udtaler Mads Hougaard, medejer af ThermoNova.

Virksomheden i Nibe har de senere år haft stor succes med at sælge større varmepumper til produktionsvirksomheder, landbrug, boligforeninger og mange andre kundetyper. Som nogle af de få, har ThermoNova fundet en løsning, der kan hjælpe virksomheder med store varmebehov baseret på naturligt propankølemiddel.

”Behovet for energieffektive løsninger er stærkt stigende, og som virksomhed har vi et ønske om og en pligt til at være en del af den grønne omstilling. ThermoNova kommer med nogle unikke løsninger med et stort potentiale, og det vil styrke vores position som en virksomhed inden for klima- og energiløsninger,” siger Jens Andersen, CEO i Solar-koncernen.

”Samarbejdet skal være med til at sætte ekstra skub i den grønne omstilling. Teknologien er moden til, at vi kan løse et opvarmningsproblem hos de større virksomheder, og dermed også give dem et bedre alternativ til olie og gas – både i form af virkningsgrad, mindre CO2-afgift og påvirkning af miljøet generelt, så jeg har store forventninger til fremtiden,” fortsætter Jens Andersen.

Han understreger, at Solar med ThermoNova investerer i en sund og kompetent virksomhed . Potentialet er stort, og med den rette kapital kan målsætningen om at firdoble kapaciteten i slutningen af året blive realiseret. I 2022 fik Solar installeret varmepumper fra ThermoNova på taget af deres nye lagerbygning, som bliver forsynet af solenergi.

 

ThermoNova_some_1200x627.jpg

For yderligere kommentarer:
Jens Andersen, CEO, Solar A/S – tlf.: 40641291
Mads Hougaard, direktør, ThermoNova A/S – tlf.: 60608397
Louise Bendix Hansen, kommunikationschef – tlf.: 28444085

 

Om ThermoNova

ThermoNova blev stiftet i 2016 af Mads Hougaard og Steen Fristrup og arbejder med varmepumpeteknologi inden for vand-vand og luft-vand varmepumper samt kommercielle og industrielle luft-luft-varmepumper. ThermoNova har et stort fokus på bæredygtighed og har et mål om at være den foretrukne leverandør og sparringspartner i alle typer projekter, hvor der indgår varmepumper til bygningsvarme, mindre fjernvarmenet og proceskøl med varmegenvinding fra 20-1000 kW.

ThermoNovas løsninger adskiller sig fra andres ved deres brug af naturligt propankølemiddel. Teknologien er fremtidssikret og giver typisk en højere virkningsgrad samt lav udledning af CO2.

 

Om Solar

Solar har mere end 100 års erfaring som sourcing- og servicevirksomhed inden for installation og industri. I 2022 kom omkring 10 procent af virksomhedens omsætning fra klima og energi, og inden for de kommende år er målsætningen, at klima og energi skal fylde 25 procent af den samlede omsætning. I 2022 nærmede den samlede omsætning sig 13,9 milliarder kroner. Solar har afdelinger i fem lande og omkring 3000 medarbejdere.

Kontaktpersoner

Jens Andersen
CEO, Solar A/S
Tlf.: 40641291

Mads Hougaard
Direktør, ThermoNova A/S
Tlf.: 60608397

Louise Bendix Hansen
Kommunikationschef, Solar A/S
Tlf.: 28444085