Tilbage til nyhedslisten

Solar skifter 485 biler ud med elbiler inden udgangen af 2030

Nyhed 26. april, 2021

Elektrificering og klima- og energimæssige forbedringer er vigtige drivkræfter til at skabe et mere bæredygtigt samfund. Det er selve kernen i vores forretning og det, som vi giver vores kunder. Derfor har vi besluttet at tilslutte os EV100 og skifte vores flåde af firmabiler ud med elbiler inden udgangen af 2030. Denne udskiftning involverer 485 firmabiler.

Leder af EV100, Sandra Roling, siger: ''Vi er meget glade for, at Solar har sluttet sig til EV100. Deres forretningsmodel er allerede fokuseret på den grønne omstilling, hvorfor dette er et oplagt næste skridt for dem som organisation. Ved at udskifte de biler, som de bruger i deres egen daglige drift med elbiler understreger de, at de som virksomhed har tænkt sig at gøre visionen om et CO2-neutralt energi- og transportsystem til virkelighed."

Først og fremmest ønsker vi at bidrage til at skabe et mere bæredygtigt samfund ved løbende at reducere vores CO2-udledning. Vi har en ambition om at opstille ladestandere på alle vores store lokationer senest i 2023. Vi har allerede opstillet mere end 60 ladestandere, og vi forventer at fordoble dette antal inden for de kommende tre år til glæde for vores medarbejdere, vores kunder, vores forretningspartnere og miljøet.

"Når vi har besluttet os for at tilslutte os EV100, som er en del af den internationale NGO Climate Group, er det fordi, at vi gerne vil gå forrest på internationalt plan. Men det skyldes også, at vi drømmer om, og er investeret i, en fremtid med elbiler. Vi markedsfører ikke blot et bredt udvalg af ladestandere, men tilbyder også rådgivning og uddannelse til vores kunder om ladestandere samt opstiller dem hos os selv. Det er kun naturligt, at vi skifter vores egen flåde af firmabiler ud med elbiler.

Vi opererer med en tankegang, som vi kalder "green together", og som led i den tankegang er det vores ambition at drive en ansvarlig og bæredygtig forretning"
- Mette Bredkjær, Director Group Operations

"Vores kunder er i stigende grad involveret i grønne projekter med implementering af klima- og energiløsninger som varmepumper, ladestandere og solpaneler. Vi samarbejder med en række af de førende leverandører og tilbyder en overvågningsplatform til ladestandere kaldet Spirii i Danmark, så elbiler har et stort forretningspotentiale for Solar."
- Dennis Jeppesen, Salgsdirektør, Klima og energi

Derfor er det kun naturligt, at Solar bidrager og deltager aktivt i skiftet mod elbiler med et langsigtet mål om at få hele vores flåde udskiftet med elbiler inden udgangen af 2030.

Om EV100

EV100 er et globalt initiativ med medlemmer fra mere end 80 lande. Organisationen består af virksomheder, der har forpligtet sig til at skifte deres flåder ud med elbiler og opbygge den nødvendige opladerinfrastruktur til medarbejdere og kunder inden udgangen af 2030. Medlemmerne af EV100 er med til at øge efterspørgslen, påvirke ny politik og fremskynde udrulningen, så elbiler hurtigere bliver tilgængelige for alle rent økonomisk.