Solar og Ørsted udvider samarbejdet

Nyhed 1. oktober, 2018

Ørsteds fokus på konkurrenceevne og effektivitet er omdrejningspunkt for stor 8-årig aftale med Solar. Aftalen dækker varer til drift og projekter samt lager og logistik-ydelser.

Ørsted og Solar har indgået en 8-årig aftale, der øger fleksibiliteten i Ørsteds sourcing-setup, herunder til driften af elnettet i Radius Elnet A/S forsyningsområde i Københavnsområdet, Nordsjælland og dele af Midtsjælland. Solar varetager således en øget andel af indkøb, lagerstyring og logistiske setup relateret til de mange drifts- og projektfunktioner i Ørsted. Aftalen styrker driftseffektiviteten i forsyningsvirksomheden, forklarer Anders Vikkelsø, Senior Vice President i Ørsted og næstformand i Radius.

- Solar har leveret en samlet løsning, med en fleksibilitet, der frigør ressourcer hos os og vores eksterne entreprenører, da vi nu kan få leveret materialer både via Solar’s webshop og distributionssystem til en vilkårlig site, og til vores egne lokale lagre, hvor Solar også kan støtte med opgaver som f.eks. lageropfyldning. Aftalen dækker en langt større mængde materialer end tidligere og en række logistik services, som understøtter vores evne til at levere hurtigt, præcist til alle funktioner i Ørsted. Det er afgørende både for vores resultater på kort sigt og for den langsigtede konkurrenceevne, siger Anders Vikkelsø om aftalen.

Specialisering er nøgleord
Historisk set har Ørsted håndteret næsten al indkøb og logistik selv, men fremadrettet ønsker Ørsted mere fleksibilitet i håndteringen af materialer. Specialisering og fokus er nøgleord i omstillingen, og derfor har Ørsted overladt leverancer til sites til Solar for en stor del af materialerne, da Solar har speciale i netop dét. Det forklarer Leif Skjoldborg Hansen, der er ansvarlig for aftalen med Solar. Som eksempel peger han én af aftalens indbyggede serviceaftaler; Solar’s Fastbox-koncept.

- Fx skulle Radius’ entreprenører altid til et centrallager i Ballerup for at hente manglende materiel, mens de i dag kan bestille via en app, får leveret materiel og værktøj direkte på sitet inden for 60 minutter, siger han.

Solar specialiserer sig i sektoren
Siden 2012 har Solar ekspanderet kraftigt i forsynings sektoreren og kan foruden Ørsted også skrive Fibia og NRGi på kundelisten. 

- Der er et stort potentiale for virksomhederne i sektoren. Der er en efterspørgsel på specialdesignede løsninger, der inkluderer det logistiske setup, lagerstyring og et præcist produktsortiment, der kan gøre virksomhederne mere profitable i en tid med stort fokus på omkostninger. Og det er dét, vi kan, udtaler salgsdirektør Ib Fledelius Falkenberg, der er ansvarlig for Solars aktiviteter i forsyningsbranchen.