Slet eller gem ordrekladde

Fastbox er ikke tilgængelig

{{cart.Info.Name}}

Vil du gemme eller slette din indkøbskurv?

Se flere nyheder

Solar i stort skovrejsningsprojekt; planter 1,5 millioner træer

Pressemeddelelse 14. december, 2023

Solar har erhvervet sig jord i Letland til skovrejsning med ambitionen om at plante 1,5 millioner træer inden for de næste tre år.

Solar, en førende europæisk sourcing- og servicevirksomhed inden for blandt andet klima- og energiløsninger, har erhvervet sig 677 hektar jord i Letland til skovrejsning. Projektet er en del af Solars bæredygtighedsstrategi med et mål om at blive net-zero i sin egen drift i 2030 og at reducere sin CO2e med 25% på tværs af værdikæden.

"Solar er en ansvarlig virksomhed og stræber efter at drive en forretning, der giver tilbage til naturen. Vi er en virksomhed, der handler i stedet for bare at snakke, og vi har allerede etableret en skov med 116.000 træer i nærheden af vores hovedkvarter,” siger Jens Andersen, CEO i Solar. "I overensstemmelse med vores strategi har vi nu erhvervet os 677 hektar jord i Letland, hvoraf 430 hektar er egnet til skovrejsning med 1,5 millioner træer inden for de næste tre år."

Solar er en europæisk baseret virksomhed, og jorden i Letland blev derfor valgt til skovrejsningen på grund af dens nærhed. Et vægtigt argument for placeringen i Baltikum er endvidere de gunstige muligheder for skovrejsning i dette område med god beskyttelse af klassificeret skov, som er certificeret, biobaseret og modstandsdygtig over for biologiske trusler.

"Vi er glade for at kunne sætte handling bag ordene og bidrage til at værne om planeten gennem skovrejsning,” tilføjer Mette Bredkjær, Director Sustainability. ”Det, at landet er relativt tæt på vores selskaber, giver os mulighed for at være en del af udviklingen af skoven. Med en business case på 60 år er denne skovrejsning et langsigtet engagement i naturen. Det er altafgørende, at biodiversiteten forbedres, og at vi bidrager til et bedre klima. Træernes CO2e-optagelse kan dog også senere bruges som klimakompensation i Solars klimaregnskab.”

Skoven er etableret i samarbejde med HD Forest, et skovforvaltningsselskab i Baltikum, og skoven bliver FSC-certificeret.

Latvia-afforestation.png

Om Solar

Solar er en førende europæisk sourcing- og servicevirksomhed, der leverer løsninger primært inden for el, vvs samt klima og energi. Vores kerneforretning centrerer sig om sourcing af produkter, værdiskabende services og optimering af vores kunders forretning.

Vi fremmer effektivitetsforbedringer og tilbyder digitale værktøjer, der gør vores kunder til vindere. Vi driver den grønne omstilling og leverer de bedste løsninger, der sikrer bæredygtigt brug af ressourcer.

Solar-koncernen har hovedsæde i Danmark, havde i 2022 en omsætning på ca. 13,9 mia. kroner og beskæftiger ca. 3.000 medarbejdere.

Flere oplysninger kan findes på: www.solar.eu.

Anette Trier Madsen

Sustainability Specialist, Communications

Email: atm@solar.dk