”Kitbox gør alting så meget lettere”

Nyhed 4. juni, 2019

Skræddersyede samlesæt fra Solar minimerer tidsspilde på stort byggeprojekt i Norge. 

Et prismærke i omegnen af 330 millioner norske kroner gør ombygningen af det 25.000 kvadratmenter store luksushotel Radisson Blu Atlantic i Stavanger til et af de største byggeprojekter i området. 

”Det er et stort rehabiliteringsprojekt, som skal gennemføres i løbet af en ekstrem kort periode,” siger Svein Kåre Tollefsen. Som projektleder i Backe Rogaland leder han rehabiliteringen og ombygningen.

For at klare den store komplekse opgave inden for tidsplanen og gøre det lettere for montørerne bruger man Kitbox fra Solar. Kort fortalt betyder det, at materiellet til badeværelserne ankommer som komplette samlesæt i separate kasser og leveres i hvert enkelt rum – klar til montering. 

”At benytte Kitbox er helt fantastisk i så stort et projekt. Varerne leveres præcist, når og hvor de skal bruges,” udtaler Svein Kåre Tollefsen. 

Byggebranchen spilder 25 procent af tiden

På en hektisk og kaotisk byggeplads kan det være en tidskrævende opgave for montørerne at lokalisere det materiel, de står og mangler. Bygningsarbejdere bruger en fjerdedel af deres arbejdsdag på at håndtere og lede efter materialer. Det viser en undersøgelse af produktionseffektivitet i byggebranchen lavet af Chambers. Og det er netop denne udfordring, som Solars Kitbox skal eliminere. Det forklarer Carsten Antonisen, Senior Vice President i Solar. 

”Vi optimerer indkøb og logistik for vores kunder, så de kan fokusere på det, de er bedst til. Kitbox er én de services, der virkelig kan øge effektiviteten, fordi den reelt set giver de ansatte flere timer i arbejdsdagen, uden at gøre den længere,” udtaler Carsten Antonisen. 

I Stavanger fortæller Svein Kåre Tollefsen, at Kitbox netop har givet mere effektive arbejdsdage. 

”Det er første gang, jeg benytter mig af Kitbox i et byggeprojekt, og jeg ser kun fordele. Montørerne sparer tid, fordi de slipper for at løbe rundt og finde det, de skal bruge,” siger han og tilføjer at Kitbox også fjerner en stor del af oprydningsarbejdet. 

Renoveringen af Radission Blu Atlantic blev afsluttet i 2017.