Panoramic Power halverer energiudgifterne hos Solar

Nyhed 14. juni, 2019

Med Panoramic Power har Solar fået gennemsigtighed i energiforbruget og maskinernes tilstand. Ifølge virksomheden har det reduceret energiforbruget på visse områder med mere end 50 procent.

Solar tager sin egen medicin. Virksomheden har implementeret sensorer fra Panoramic Power for at forhindre nedbrud og optimere udbyttet og energiforbruget på produktionsanlægget. Med sensorerne og et stykke software har man nu adgang til produktionens forbrugsdata i realtid. 

”Jeg fandt ud af, at vores ene kompressor, som er frekvensstyret, havde et lavere forbrug end de to andre. Den kørte stort set aldrig. Jeg lavede derfor styringen om, og det fik de månedlige udgifter til at falde fra 21.400 kr. til 9.700 kr.”, siger Jimmy Glenn Sørensen, afdelingsleder i Drift & Vedligehold hos Solar. Han tilføjer:

”Med sensorerne sparer jeg også selv tid, og det effektiviserer mit arbejde, idet jeg ikke skal ind forskellige steder og trække data”, fortæller han.  

Solar får skabt overblik over hver enkelt måler

Panoramic Power er en fleksibel, skalerbar og billig løsning, der opsamler og overvåger forbrugsdata uanset anlæggets størrelse og placering. Sensorerne klikkes på maskinernes strømforsyning, og installationen kan klares uden at stoppe produktionen. Man behøver ikke engang slukke for strømmen.

I januar 2018 installerede Solar 15 sensorer på bl.a. kompressorer, pumper, almindelige stikkontakter og andre målepunkter, hvor elselskaberne også henter data. 

”Vi fik Panoramic Power fordi elselskaberne kun giver os adgang til det samlede forbrug. Vi kan altså ikke aflæse de enkelte målere,” siger Jimmy Glenn Sørensen.

Alt tyder på en langsigtet bæredygtig løsning

I takt med at flere data blev indsamlet, blev der skabt et tydeligt overblik over forbruget for de enkelte målere, og det blev klart, at der var mange steder, der kunne optimeres og spares.

”Vi vil gerne have flere sat op, og planen er også at måle ved vores to lagerhoteller. Så kan vi lave et CO2-regnskab og se el- og gasforbrug derfra”, afslutter Jimmy Glenn Sørensen.