Værktøj til industrien: Solar i nyt partnerskab

NYHED 29. marts, 2019

Nyt samarbejde mellem værktøjsproducent GEDORE og Solar giver skandinaviske industrivirksomheder adgang til kvalitetsværktøj. 

Både GEDORE og Solar fejrer i år 100 års jubilæum, men kan nu også fejre et nyt, fælles samarbejde. Partnerskabet mellem de to giver skandinaviske industrivirksomheder adgang til GEDORES værktøj via Solars logistiske set-up.

“Med vores stigende aktivitetsniveau i industrien har vi været på udkig efter en stærk partner på værktøj. Med GEDORE ombord kan vi nu tilbyde vores industrikunder noget af det bedste værktøj, der findes,” siger Ole Sørensen, Senior Vice President hos Solar.

Han forklarer, at den tyske, familieejede virksomhed GEDORE blev valgt pga. dens anerkendelse verden over som en innovativ og pålidelig værktøjsproducent. GEDORE ser partnerskabet som den bedste måde at tilgå det skandinaviske marked.

”Skandinaviske industrivirksomheder er vigtige kunder for GEDORE, og det er derfor vi har indgået dette partnerskab. Solar er det perfekte match med hensyn til kundeerfaringer, viden om værkstøjforretningen og teknisk support,” siger GEDOREs administrerende direktør Chris Metzler.

Sortimentetsudvidelsen er nøglen
Aftalen er blot en af mange sortimentsudvidelser, som Solar har foretaget i løbet af de sidste 12 måneder. Tilføjelsen af nye produktkategorier er en fortsættelse af strategien om at flytte Solar fra at være en teknisk grossist til at blive en digital sourcing- og servicevirksomhed.

”Ambitionen er at konsolidere positionen som den foretrukne sourcing partner for udvalgte industri-fokusområder, og her er det afgørende at være i stand til at tilbyde det rette sortiment,” forklarer Ole Sørensen.

”Vores forretning er baseret på en solid TCO-tankegang og en stærk evne til fortsat at udfordre os selv og vores kunder til at udvikle og forbedre sig. Vi udvider vores sortiment for at skabe mere værdi for vores kunder. Med GEDORE på hylderne kan vores kunder optimere yderligere og konsolidere deres udgifter, reducere tiden brugt på at bestille, fakturere og håndtere varer osv. Ved at kombinere højteknologiske produkter med et bredere sortiment, en effektiv logistik og en digital tilgang har det virkelig vist sig at være opskriften på betydelig værdiskabelse. Og det er selvfølgelig noget, som vores kunder kigger ind i,” siger han.

Ud over værktøj har Solar udvidet deres sortiment med kabler fra Lapp, pneumatik fra SMC, ligesom 30.000 andre mekaniske varer er blevet tilføjet produktudvalget. GEDOREs sortiment er tilgængelig i Solars danske webshop fra 1. april, mens norske og svenske kunder vil få adgang til produkterne senere på året.

FAKTA

GEDORE er en af verdens førende producenter på kvalitetsværktøj. Den familieejede virksomhed har base i Remscheid i Tyskland og har produceret højkvalitetsværktøj siden 1919. GEDORE beskæftiger mere end 2.300 medarbejdere og er repræsenteret i over 70 lande. På trods af en enorm vækst er værktøjsproducenten stadig i familiens hænder. Karen Dowidat, barnebarn af virksomhedens grundlægger Otto Dowidat, har været ledende partner siden år 2000. Med sin søn Christian Dowidat, som også har været i virksomheden i adskillige år, har fjerde generation af grundlæggerfamilien påtaget sig det operationelle ansvar indenfor GEDORE Group.

Solar Group er en ledende, digital sourcing og servicevirksomhed med en årlig omsætning på 11 mia. kr. 60 procent af virksomhedens indtjening genereres gennem digitale kanaler, som gør Solar til en af de største digitale virksomheder i Skandinavien. Solars kerneforretning centrerer sig omkring sourcing af produkter, værdiskabende services og optimering af kunders forretninger. Solar Group har hovedkvarter i Danmark, beskæftiger ca. 3.000 medarbejdere og er børsnoteret på Nasdaq Copenhagen.