Slet eller gem ordrekladde

Fastbox er ikke tilgængelig

{{cart.Info.Name}}

Vil du gemme eller slette din indkøbskurv?

Forandringer fryder – bare ikke, når det gælder din forsyningssikkerhed

Nyhed 20. september, 2022    ·    Data & Kommunikation

Den udbredte energikrise i Europa har ikke alene presset elpriserne op til et historisk højt niveau – den tvinger samtidig også elselskaberne til at tænke i nye tiltag for at kunne opretholde en stabil forsyning, der kan imødekomme samfundets samlede behov.

Vi opfordrer derfor alle, private og virksomheder, til at tænke på, hvor vi kan spare på vores elforbrug.
Men har du overvejet, hvor meget af din el-tilslutning du reelt kan undvære, før at det f.eks. påvirker din virksomheds produktion og effektivitet negativt?

Hvad koster det at undvære din eller dine kunders el-forsyning i en time, i to timer, i et døgn?

Specielt, hvis du ikke selv kan få lov at bestemme?
I en nylig udtalelse udtrykker Vicedirektør i Energinet Danmark, Klaus Winther, en stigende bekymring for udviklingen i energikrisen og forsyningssikkerheden i Danmark – og han forudser, at enkelte elselskaber den kommende vinter kan være nødsaget til at gennemføre nedlukninger af forsyningen til ikke-kritisk infrastruktur i perioder på et par timer – noget, som vi aldrig før har oplevet herhjemme.

”Derfor bliver vi nødt til at tage situationen alvorligt”, pointerer Klaus Winter i samme udtalelse*. 

Med et UPS-anlæg vil kunne medvirke til at sikre, at dine kritiske driftsområder, kun bliver minimalt berørt af den kommende tids usikkerhed på energimarkedet. Og som en bonus til dette, så vil en UPS-forsyning med den rette teknologi til dine kritiske komponenter samtidig sikre en levetidsforlængelse af dit kritiske udstyr – også når kvaliteten af forsyningen risikerer at blive mere ustabil.

Solars tekniske UPS-rådgivere har sammensat de to nedenstående forslag til løsninger med On-Line teknologi og Lithium-ion batteripakker – så du også er klar til nye forandringer i dit forsyningsnetværk.

On-Line teknologien sikrer ikke alene dine kritiske elkomponenter mod mangel på forsyning. Den beskytter også mod dårlig spændingskvalitet og sikrer en grøn, bæredygtig investering i levetidsforlængelse af dine brugsgenstande.

Med Lithium-ion batteripakker fortsætter vi det grønne tiltag.

Med et forventet mønster med hyppigere, længerevarende afbrydelser, sikrer du med et litium-ion-anlæg at have batterier, der kan håndtere væsentlig flere afladninger end de traditionelle blybatterier, uden at gå på kompromis med levetiden på batteriet.

Litium-ion-batterier kan trods hyppige afladninger stadig forventes at have en designlevetid på op til 10 år – hvor et almindeligt blybatteri har en designlevetid på 2-4 år.

EATON 9PX Lithium-Ion-serie – monteres fritstående eller i rack
Eatons 9PX-serie leveres med interne batterier samt med mulighed for tilkobling af op til 4 stk. eksterne batterikabinetter.En løsning med 1 anlæg tilkoblet 2 ekstra batterikabinetter vil fx kunne levere 118 min. drift af en belastning på 1000W.APC Smart-UPS SRT Lithium-Ion-serie - rack - monteret
Schneiders APC Smart UPS SRT-serie leveres med interne batterier, og med mulighed for tilkobling af helt op til 8 stk. eksterne batterikabinetter kan der med denne anlægstype opnås meget lange driftstider.En løsning med 1 anlæg tilkoblet 2 ekstra batterikabinetter vil fx kunne levere 2 timer og 24 min. drift af en belastning på 1000W.Det er dog ikke kun ved investering i et nyt UPS-anlæg, at der er klare fordele i forhold til en sikker forsyning.

For at sikre, at eksisterende anlæg er fuldt funktionelle og kan levere den forventede backup-tid ved strømsvigt, rådes man til altid at tegne en serviceaftale, som sikrer, at anlæg og batterier med passende intervaller serviceres og funktionstestes af autoriserede fagteknikere. Herved sikres man mod en falsk tryghed i et ældre anlæg, som måske slet ikke virker den dag, der er brug for det.

Ligeledes kan der også på eksisterende UPS-anlæg være store besparelser at hente ved at opgradere ældre anlæg til nye og mere energieffektive anlæg.

Moderne UPS-anlæg kan i dag køre i energibesparende opsætninger, der giver virkningsgrader helt op til 99% - hvor anlægget stadig leverer en fuld dobbelt konverterende online beskyttelse af den tilkoblede belastning.

Sammenlignet med et eksisterende ældre anlæg, hvor virkningsgraden typisk ikke ligger mellem 88% og 92% (i visse tilfælde endda lavere), er der alene i strømbesparelsen pga. effektivitetsgraden klare økonomiske fordele at hente.

Sammenlignes et eksisterende anlæg med en virkningsgrad på 88% med et moderne anlæg med ECO Mode-teknologi, vil den årlige besparelse på reduceringen i energitabet alene være over 80.000 kr., og dette er vel og mærke ved en fastsat KWh-pris på kun 2 kroner. I det nuværende prisbillede for en KWh er de økonomiske fordele væsentligt større.

*Kilde: www.tv2.dk, 1.september 2022

Interesseret i at høre nærmere?

Er du interesseret i at høre nærmere, er vores kolleger i Solar Data altid behjælpsom med projektering samt teknisk rådgivning og sparring inden for alle slags UPS-løsninger.

Vores UPS-afdeling kan træffes alle ugens hverdage.

Kontakt os via mail: datasupport@solar.dk

Eller via telefon: 76 52 77 80.