Vi støtter op om et bedre indeklima

Nyhed 7. oktober, 2019

Solar og varmepumpeproducenten Haier sætter sammen fokus på et bedre indeklima. Derfor støtter vi Astma-Allergi Danmark, som arbejder for at gøre det lettere for de 1,5 millioner danskere, der døjer med overfølsomhedssygdomme. 

Vores støtte bidrager til, at Astma-Allergi Danmark kan yde gratis rådgivning, tilbyde astma- og allergiskoler, lave ny forskning inden for området og skabe opmærksomhed og synlighed omkring organisationens arbejde.   

- Vi er stolte af samarbejdet med Solar, da mange af deres produkter er interessante i forhold til vores arbejde, fortæller administrerende direktør i Astma-Allergi Danmark Thorkil Kjær. 

Et af organisationens fokusområder er nemlig indeklima. 

- Vi ved, at et dårligt indeklima kan forværre symptomerne hos dem, der lider af overfølsomhedssygdomme som eksempelvis astma. Ved at skabe et godt indeklima vil man formentlig mindske både antallet af sygdomsramte og mængden af symptomer, siger Thorkil Kjær, administrerende direktør hos Astma-Allergi Danmark.   

De typiske sygdomme i forbindelse med dårligt indeklima er husstøvmideallergi, men også fugt og skimmelsvamp kan medføre alvorlige konsekvenser. 

- Vores huse bliver isoleret meget bedre, og derfor er det meget relevant at se på, hvordan man selv kan skabe et sundt indeklima, forklarer Thorkil Kjær. 

Fakta om varmepumper i hjemmet 

En luft/luft varmepumpe cirkulerer luften flere gange i timen gennem et indbygget filter. Dermed renser den hjemmet for mange af de partikler, som indåndes. 

En luft/luft varmepumpe nedbringer fugtprocenten i hjemmet takket være den lune og tørre luft, som varmepumpen producerer. Det mindsker risikoen for skimmelsvamp, husstøvmider og bakterier.