BIM-objekter


Vi leverer BIM-objekter til alle i byggebranchen. Objekterne er gratis på bimobjects.com.

Opnå bedre økonomi og en smidigere proces med BIM-objekter (Building Information Modelling), der giver dig mulighed for at køre simuleringer af bygningens livscyklusenergi, forudsige volumener og opdage konstruktionsfejl."

 

/globalassets/dk/koncepter/bim/outline03.jpg

Hvad er et BIM-objekt?

BIM-objekter (Building Information Modelling) er 3D-bygningsmodeller til digitalisering af byggeprocessen.

Et BIM-objekt er en kombination af detaljerede fysiske og tekniske egenskaber ved et produkt. Visuelle data giver dig mulighed for at se, hvordan produktet vises i en 3D-model, og adfærdsdata viser, hvordan produktet klarer sig. Objektet opfører sig på nøjagtig samme måde som selve produktet.
 BIM giver arkitekter, ingeniører, ejendomsudviklere, entreprenører, producenter og andre fagfolk inden for byggeri mulighed for at planlægge, designe og konstruere en struktur eller bygning inden for en 3D-model.

Ved at bruge BIM reducerer du antallet af uhåndterede problemer på stedet, samtidig med at du øger effektiviteten og forbedrer kommunikationen mellem de aktører, der er en del af dit projekt. Solenergi og BIM
Vi skaber BIM-objekter og forbinder dem med alle typer tekniske og analytiske data. Dette omfatter alle typer tekniske data, som ingeniører har brug for til at udføre bæredygtighedsanalyser af en bygning, der indeholder vores produkter.

Derefter sender vi det direkte til vores kunder, eller vi uploader det til en fælles BIM-database (bimobject.com), hvor ingeniører og bygningsspecialister kan filtrere disse objekter efter deres tekniske eller geometriske egenskaber og downloade dem direkte til deres projekter.
"

/globalassets/images/hero-images/2020_h1a5565-1.jpg

Hvordan forbedrer BIM bæredygtigheden?

For at kunne foretage ordentlige bæredygtighedsanalyser har ingeniører og andre aktører i branchen brug for, at vi leverer datarige BIM-objekter, der beskriver geometri og tekniske data.

Når vi forsyner markedet med BIM-objekter af produkter med høj ydeevne og så lille indvirkning på miljøet som muligt, er ingeniører mere tilbøjelige til at vælge disse produkter. Hvis en varmepumpe eller et ventilationssystem leveres med et BIM-objekt, bliver det ofte mere attraktivt for ingeniører.

Med BIM-objekter har du også nem adgang til bæredygtighedscertifikater og produktdokumentation som f.eks. EPD'er (Environmental Product Declarations). "

 

 

Belysnings- og kravspecificerende objekter

Solar BIM består af både belysnings- og kravspecificerende objekter (Requirement objects). 

Belysningsobjekterne repræsenterer de fysiske varer, man finder på solarlight.dk, og indeholder dataset for det enkelte belysningsmateriel.

Requirement objects henvender sig til den del af byggeprocessen, hvor man definerer krav til det materiel, der skal sikre korrekt funktionalitet i bygningen i form af fx indeklima. Requirement objects bygger således bro mellem det generiske objekt, der i starten af projektet benyttes i den formgivende fase, og valget af det endelige produkt for udførelsen. 

Requirement objects sikrer en projektering med produktneutrale objekter, der kan konverteres direkte til en ordreliste ud fra de angivne krav for produktet.

Samarbejde med ABB omkring udbredelsen af BIM

Solar-ABB-BIM-flat.jpg

Igennem deres stærke produktviden, tilhørende BIM-objekter og BIM-understøttende værktøjer er ABB en producent med stort fokus på BIM-integration. Derfor arbejder vi tæt sammen med ABB om at understøtte processen med at omdanne de definerede produktkrav for den ønskede performance i et projekt til produktspecifikke BIM-objekter.

Vi er i kontakt med rådgivere og entreprenører og følger nøje med i standardiseringer inden for BIM. Så står du med et projekt, hvor BIM er et bærende element, er du velkommen til at kontakte os for direkte sparring omkring mulighederne inden for BIM fra ABB og Solar.

Relaterede links
ABB about BIM: https://new.abb.com/low-voltage/building-information-modeling
ABB BIM objects: https://library.abb.com/en/results

Kontakt os omkring BIM

BIM og Solar Light

Solar Light BIM objekter indeholder informationer om det valgte belysningsarmatur, IES-belysningsfil for korrekt gengivelse af lysfordeling, samt nødvendigt frirum omkring belysningsarmaturet for montage og vedligehold.

BIM og Solar Light

BIM og Solar Project

Solar Project BIM objekter (Requirement Objects) sikrer realistisk projektering uden at være produktspecifik. Benyt objekterne til at definere de funktionelle krav til dine installationer som grundlag for det endelige produktvalg.

BIM og Solar Project

BIM og Thermrad

Thermrad BIM objekter indeholder informationer om den valgte radiator type samt data for varmeafgivelse ved forskellige temperaturset.

BIM og Thermrad