Bred vifte af ladestandere

Solar har en bred vifte af ladestandere til forskellige markeder fra flere forskellige leverandører. Uanset om du har brug for en ladestander til privat brug eller til erhverv, så hjælper vi dig med at finde den rigtige.

Se alle ladestandere

Se udvalg i webshop
Se alt tilbehør

Se udvalg i webshop
Load Management

Læs mere og køb her

Hvordan vælger man den rigtige ladestander til det private marked?

Som privatperson er du interesseret i en effektiv og korrekt ladestander til din el- eller hybridbil. Det er vigtigt at informere kunderne om, hvad de faktisk har brug for, inden du kan installere en ladestander. I ældre huse med smeltesikringer anbefales det at udskifte til automatsikringer ved installation af ladestander. Det er også vigtigt at afklare hyppigheden af elbilens brug.

 • Har kunden brug for hurtig opladning?
 • Skal bilen lades sikkert i garagen om natten?
 • Er det samme elbil, der anvender ladestanderen (fast kabel) eller flere forskellige (åbent stik)?
 • Hvilken ladeeffekt? (anbefaling: 22 kW ladestanderen – evt. installeret som 11 kW)
 • Er der behov for adgangskontrol (nøgle eller RFID)?
 • Er der behov for afregning af strømforbrug?

Behovet for transport er individuelt. Solar har det, du har brug for, for at få en problemfri overgang fra fossilt til elektrisk drevet køretøj. Vi tilbyder ladestandere fra flere forskellige leverandører, bl.a. Solar Plus, Schneider Electric, ABB og Eaton.

Hent vores guide

Vælg den rigtige ladestander. Læs mere om vores anbefalinger.

 

Hent guide

Lader kunden sin elbil direkte i stikkontakten?

Elbilsalget i Danmark stiger, og mange er ikke opmærksomme på faren ved at oplade elbilen i en almindelig stikkontakt. En almindelig stikkontakt modstår ikke belastningen af at oplade elbilen i lang tid. I værste fald kan det føre til brand eller livstruende elektrisk stød. Kravet til opladning i en stikkontakt er en separat 10A gruppe med et RCD type B. Den sikreste måde at oplade på er at montere en godkendt ladestation.

Fordelene ved en godkendt ladestander er, at den er energibesparende, omkostningsbesparende og miljøvenlig. Derudover får du ingen uønskede frakoblinger, og du får sikker opladning og et sikkert system.

De fire mest solgte ladestandere

Solar Plus ladestander

Solar Plus ladestation til opladning af elbil i god kvalitet i et fornuftigt prisleje. Ladestanderen har indbygget DC-filter og kræver derfor kun RCD type A. Den er med type 2-stik, mode 3, 400 Volt 32 A, IP54. Bredde 235 mm, højde 350 mm, dybde 114,5 mm. Standard IEC/EN 61851-1. Laderen leveres som 32A, men kan om nødvendigt justeres til 16A, 10A eller 6A.

Køb her
ABB ladestander

ABB Terra Ladestation i høj kvalitet med åbent stik, som passer til alle elbiler – både eksisterende og kommende. Via mulighed for variabel indstilling af ladeeffekt op til 22 kW (3 faser/32A) er laderen fremtidssikret. Laderen er udstyret med adgangskontrol, så opladning kun kan opstartes med godkendt RFID-kort/-brik eller via mobil APP.

Køb her
Schneider ladestander

EVlink Wallbox Plus er en ladestander, der er sikker, robust og let at bruge. Leveres med en nøglelås. Kabinettet er IP54 og leveres med type 2-stik, der er defineret som en standard til opladningskasse uden fast kabel.

Køb her
Eaton ladestander

Standardmodellen, X-serien: En lader udviklet til hurtig opladning i hjemmet og i virksomheder. Via mulighed for variabel indstilling af ladeeffekt op til 22 kW (3 faser/32A) er laderen fremtidssikret, så den fx indledningsvis kan installeres med 11 kW (3 faser/16A) effekt og senere opgraderes til 22 kW.

Køb her

Spirii ladestandere

Zaptec Go ladestandere fra Spirii med tilhørende SIM kort til Spirii abonnement giver dig en samlet lade løsning til alle slags elbiler og hjem.

Spirii ladestandere oplader op til 22 kW med standard Type 2 stik, indbygget 6mA DC lækage sensor, energimåler og Fem års garanti. Husk at bestille et Spirii abonnement.

Gå til webshop

Spirii erhverv: Smart betalingsløsning til ladestandere

Solar tilbyder sammen med Spirii en bruger- og betalingsløsning, så virksomheder kan tilbyde medarbejdere, kunder og gæster opladning mod betaling og med refusion af skat - uden tung administration.

Læs mere og bestil Spirii

Spirii privat: Enkel betalings- og refusionsløsning til ladestandere

Med Spirii kan du som installatør tilbyde dine private kunder en nem totalløsning inkl. betaling og refusion af elafgift.

Læs mere og bestil Spirii

Belastningsstyring af ladestationer

Har du brug for mere end én ladestation, vil du sikkert have behov for en belastningsstyring, også kaldet Load Management System (LMS), af dine ladestationer.
Belastningsstyringen sørger nemlig for, at ladestationerne aldrig trækker en større strømstyrke, en du har til rådighed i din installation.
Belastningsstyringen gør altså, at du undgår at bruge mange ressourcer på at udbygge din strømforsyning, når du opstiller flere ladestationer i samme installation.

Læs mere om belastningsstyring

 

 

 

 

Tilbehør til elbilen

For at tilslutte de mere avancerede ladestandere, er du afhængig af det rigtige tilbehør. Vi leverer det, du har brug for, fra tilbehør, inklusive ladekabel, strømforsyning, sikringsmateriale og testudstyr.

Se alt tilbehør

Tag på kursus i ladestandere

Skal du være med til at udbygge det danske netværk af ladestandere for såvel private som for erhvervslivet, så er kurset her det rigtige sted at starte.

På Solar Schools kursus tages du igennem hele processen fra behovsafdækning til projektering og installation af ladestandere.

Indholdet er bygget med en veksling mellem teori og praksisnære cases, hvor du får mulighed for at koble teori og regler sammen med en virkelig projektering. Du får også muligheden for at se produktvarianter og opleve deres forskellighed ved nogen af vores installationer på kursusstedet.

Gå til tilmelding

Kursusindhold:

 • El-bil markedet nu og i fremtiden
 • Kundetyper – boliger, foreninger og erhverv
 • Økonomi i forbindelse med ladestandere
 • Love og regler
 • Dimensionering og beskyttelse af ladestandere
 • Produktudvalg
 • Produktgennemgang

Gå til tilmelding