Grøn omstilling

Ladestandere

Uanset om du har brug for en ladestander til privat brug, erhverv eller boligforeninger, så hjælper vi dig med at finde den rigtige løsning.

Vi har en bred vifte af ladestandere og tilbehør fra flere forskellige leverandører.

Du kan også komme til os for at få rådgivning om belastningsstyring, beregninger og elektrisk installation.

https://res.cloudinary.com/solar-as/image/upload/v1655097328/ChannelNode/2504709.jpg Ladestation El-bil
Ladestation El-bil
https://res.cloudinary.com/solar-as/image/upload/v1655095379/ChannelNode/1926955.jpg Ladekabel El-bil
Ladekabel El-bil
https://res.cloudinary.com/solar-as/image/upload/v1655097329/ChannelNode/2371793.jpg Tilbehør Ladestation El-bil
Tilbehør Ladestation El-bil

Afklar din kundes behov - stil disse spørgsmål

/globalassets/shared/climate-and-energy/ev-chargers/man_charging_an_electrical_car_fb_post-600x600.jpg

Før du går i gang med arbejdet, bør du finde ud af, hvad kunden egentlig har brug for. Her er nogle spørgsmål, du kan stille for at kunne levere en passende og korrekt installation:

• Hvem er kunden? Er det en privatperson, en boligforening, en arbejdsplads eller en offentlig aktør, f.eks. et parkeringsselskab?

• Hvor skal installationen udføres? Garageindkørsel, parkeringsplads, udendørs parkeringsplads? Skal den monteres på væggen eller på jorden?

• Hvad er den nødvendige kapacitet for opladeren, og kan strømforsyningen klare det?

• Er der behov for adgangskontrol (nøgle eller RFID)? Og er det nødvendigt at opkræve betaling for strømforbruget?

• Hvad er kundens behov? Hvor mange og hvilke biler skal oplades? Antal steder med opladere? Hvor hurtigt har du brug for at kunne oplade? Har du brug for opladningsløsninger eller overvågning af strømforbruget?

• Hvordan ser den eksisterende elinstallation ud? Hvad er status for det elektriske system? Kan det elektriske system klare en øget belastning ved opladning? Har du brug for at balancere belastningen? Har ejendommen den rette beskyttelse i form af jordfejlsafbrydere, der er tilpasset til opladning af elbiler? Hvilken slags overspændingsbeskyttelse er tilgængelig?

Hent vores guide

Vælg den rigtige ladestander. Læs mere om vores anbefalinger.

 

Hent guide

Tilpas til forskellige typer af kunder

Private hjem

I ældre huse med skruesikringer er det ikke muligt at installere en elbiloplader uden først at udskifte sikringsboksen. Det er også vigtigt at afklare, hvor opladeren skal placeres, og hvor ofte elbilen skal bruges. Find også ud af, hvilken opladningseffekt der er brug for, og om der er behov for hurtig opladning.

Find også ud af, om der kun er én bil, der skal bruge ladestationen (fast kabel), eller om der vil være flere brugere (åbent stik)? Har de brug for adgangskontrol (nøgle eller RFID)? Og om der er behov for fakturering af strømforbruget?

Erhvervsbyggeri

I en erhvervsbygning med garage eller parkeringsplads ankommer mange biler på nogenlunde samme tid om morgenen. Strømforbruget er derfor meget højt på relativt faste tidspunkter. Det er derfor vigtigt, at anlægget er sikret mod overbelastning, og at det kun er medarbejdere/autoriserede personer, der må bruge ladestationerne.

Med sikker identifikation, avancerede systemer til belastningsfordeling og robuste elbilopladere sikrer du optimal opladning af de parkerede biler, og anlægget holder i mange år på trods af hårdt brug. Du sikrer også, at stikkontakterne ikke bruges om aftenen og natten, når parkeringspladserne forlades af medarbejderne.

Boligforeninger

Med det stigende salg af elbiler vil opladning af el- og hybridbiler i sidste ende udgøre en væsentlig udgift på elregningen for en andels- eller ejerboligforening.

Ved at installere en mere avanceret opladningsløsning end i et privat hjem opnår du en fair fordeling af omkostningerne mellem enhederne, en sikker opladningsløsning, der sikrer, at sikringen ikke springer, og ro i sindet over, at udefrakommende ikke oplader på en anden beboers enhed. Brandrisikoen i et garageanlæg minimeres, og beboerne får sikker opladning.

Udvid din forretning med Solar School

Sig JA til de nye typer opgaver, der dominerer markedet.

Kurser - ladestandere

1-dags kursus

Ladestandere

Elbilerne er kommet for at blive, så du kan ikke undgå at løbe ind i installationerne – så kig forbi og bliv klædt godt på til opgaven. Efterfølgende har du alle redskaber til at kunne varetage såvel små som større AC-ladestanderinstallationer.
Kursusbeskrivelse og tilmelding

Fordele ved at købe sin egen ladestander via en installatør frem for en abonnementsløsning

/globalassets/shared/about-solar/sustainability/2020_h1a7969.jpg

- Du får hjælp til at vælge den rigtige løsning, som passer til dine behov frem for standard pakkeløsning på nettet.

- Du undgår at vælge for dyre løsninger på grund af manglende indsigt i priser.

- Din egen ladestanderløsning med abonnement vil med stor sandsynlighed være billigst fra 5.000-35.000 km.

- Selvom opstartsudgifterne er højere, så er de betalt hjem på et par år – herefter er det ren fortjeneste.

- Du kan få elafgiftsrefusion, hvis du lader bilen fra din egen ladeboks.

- Mere fleksibilitet – med egen ladestander kan du frit skifte mellem abonnementsudbydere.

Udvalgte ladestandere

Åbent stik og variabel ladeeffekt

ABB

ABB Terra Ladestation i høj kvalitet med åbent stik, som passer til alle elbiler – både eksisterende og kommende. Via mulighed for variabel indstilling af ladeeffekt op til 22 kW (3 faser/32A) er laderen fremtidssikret. Laderen er udstyret med adgangskontrol, så opladning kun kan opstartes med godkendt RFID-kort/-brik eller via mobil APP.
Køb ABB
Optimeret sortiment til alle behov

Schneider Electric

Fra den driftssikre og kompakte ladestander, EVlink, der er nem at installere i fx sommerhuset og hjemmet, til totalløsninger til større bygninger, såsom kommercielle bygninger, parkeringshuse og beboelsesejendomme, hvor EVlink AC Pro-laderen kan kombineres med det load management-system, EcoStruxure EV Charging Expert, der sikrer en smart og energioptimerende løsning.
Køb Schneider Electric
Maksimal effekt til en fornuftig pris

Solar Netto

Amina S-ladestationen er en del af vores Solar Netto koncept, hvor du får mere for mindre. Den er designet til at give din bil maksimal effekt, når du har brug for det. Med en opladningshastighed på op til 22 kW kan amina S tilføje op til 100 kilometer rækkevidde på bare en time. Denne ladestander er også fremtidssikret, da den er designet til nem integration med smart homes.
Køb her
Hjemmeopladning gjort let

Easee

Easee Charge Lite er en pålidelig og fremtidsorienteret oplader til alle hjemmeopladningsbehov. Lokal Bluetooth-kontrol sikrer en pålidelig forbindelse, og avancerede intelligente sikkerhedsfunktioner gør opladning sikker - til enhver tid. Designet og fremstillet i Norge; hjemmeopladning gjort let. Sikkert. Pålidelig.
Find den i webshoppen

Monta til privatpersoner

Monta er den smarteste app til din ladestander. Med Monta kan du oplade din elbil med grøn strøm, få straksudbetalt elrefusion og dele din ladestander med andre.

Du kan selvfølgelig også lade på offentlige ladestandere, når du er væk hjemmefra.

Download Monta til Android og iOS.

Monta til virksomheder og foreninger

Bestem hvem der har adgang til dine ladestandere, hvornår og til hvilken pris. 

Solar tilbyder sammen med Monta en fleksibel ladeløsning til virksomheder og foreninger, der gerne vil tilbyde nem opladning uden tung administration.

Kontakt Monta for virksomheder

Monta til installatører og operatører

Med Monta kan installatører og operatører tilbyde en komplet ladeløsning til private og erhverv.  

Kontakt Monta for installatører

Spirii ladestandere

Webshop

Se udvalget

Zaptec Go ladestandere fra Spirii med tilhørende SIM kort til Spirii abonnement giver dig en samlet lade løsning til alle slags elbiler og hjem. Spirii ladestandere oplader op til 22 kW med standard Type 2 stik, indbygget 6mA DC lækage sensor, energimåler og Fem års garanti. Husk at bestille et Spirii abonnement.
Gå til webshop
Smart betalingsløsning til ladestandere

Spirii til erhverv

Solar tilbyder sammen med Spirii en bruger- og betalingsløsning, så virksomheder kan tilbyde medarbejdere, kunder og gæster opladning mod betaling og med refusion af skat - uden tung administration.
Læs mere og bestil Spirii Erhverv
Enkel betalings- og refusionsløsning til ladestandere

Spirii til private

Med Spirii kan du som installatør tilbyde dine private kunder en nem totalløsning inkl. betaling og refusion af elafgift.
Læs mere og bestil Spirii Privat
/globalassets/dk/landing-pages/ladestander/shutterstock_548313280_bil_tanker_strom.jpg

Belastningsstyring af ladestationer

Har du brug for mere end én ladestation, vil du sikkert have behov for en belastningsstyring, også kaldet Load Management System (LMS), af dine ladestationer.

Belastningsstyringen sørger nemlig for, at ladestationerne aldrig trækker en større strømstyrke, en du har til rådighed i din installation.

Belastningsstyringen gør altså, at du undgår at bruge mange ressourcer på at udbygge din strømforsyning, når du opstiller flere ladestationer i samme installation.