Luk

Slet eller gem ordrekladde

Fastbox er ikke tilgængelig

{{cart.Info.Name}}

Vil du gemme eller slette din indkøbskurv?

Privatlivspolitik for Solar

1. Information of behandling af personoplysninger


Din datasikkerhed er vigtig for os, og vi vægter derfor højt, at dine personoplysninger håndteres på en ansvarlig måde. Nedenfor kan du læse, hvordan Solar A/S (herefter ”Solar”, "vi", "os" eller "vores") behandler personoplysninger om dig, når vi agerer som dataansvarlig. Du kan også læse om, hvilke rettigheder du har i forbindelse med vores behandling.

 

2. Solars rolle som dataansvarlige

I forbindelse med driften af vores virksomhed behandler vi en række personoplysninger. Det gør vi for, at vi kan servicere dig bedst muligt. Vi indsamler og behandler hovedsageligt almindelige (ikke følsomme) personoplysninger.

Hvis du har spørgsmål til vores behandling af dine personoplysninger, kan du kontakte Solar her:

Solar A/S
CVR: 15908416
Industrivej Vest 43
6600, Vejen

Kontaktperson: Frank Christensen
Telefon: +4579300000
E-mail: gdpr@solar.dk

 

3. Hvilke personoplysninger vi indsamler og formålet

Personoplysninger dækker alle oplysninger, der kan bruges til at identificere en person, herunder, men ikke begrænset til, vedkommendes for- og efternavn, alder, køn, privatadresse eller anden fysisk adresse, mobil nr., e-mailadresse eller andre kontaktoplysninger, uanset om de vedrører vedkommendes private bopæl eller arbejdsplads.

Vi anvender personoplysninger om dig for at gøre vores service bedre og sikre kvalitet i vores produkter og tjenester samt i vores kontakt med dig.

Vi behandler personoplysninger om dig i en række forskellige situationer. Læs nærmere om vores behandling i de forskellige situationer nedenfor.

 

3.4. Besøgende på Solars hjemmeside(r) og brugere af Solars online tjenester


Når du besøger Solars hjemmeside(r) (f.eks. https://www.solar.dk ), kan Solar behandle oplysninger om din IP-adresse samt informationer om din computer, enhed og browser.

Vi behandler også oplysninger om dit besøg (f.eks. oplysninger om den måde, du kommer ind på vores hjemmesider, hvordan du navigerer rundt på dem, hvilke sider du besøger, indhold du kigger på, dine søgninger, reklamer du har set mv.). Disse personoplysninger indhentes igennem cookies, logfiler og øvrige teknologier. Læs mere om vores brug af cookies nedenfor.

Vi behandler også personoplysninger, som du giver os i forbindelse med din brug af hjemmesiden, f.eks. når du kontakter kundeservice eller registrerer dig online, herunder dit navn, adresse, telefonnummer/mobilnummer, e-mailadresse, samt øvrige oplysninger du giver til os.

Vi bruger dine personoplysninger for, at vi kan gøre relevante produkter, leverancer, ydelser og services tilgængelige for dig og til at forbedre din oplevelse af vores hjemmesider og online-tjenester samt de ydelser, vi tilbyder. Vi bruger også personoplysningerne til at vise dig indhold på vores og andres sider baseret på dine aktiviteter og præferencer, og til at begrænse antallet af gange du ser det samme indhold.

Vores grundlag for behandlingen er vores legitime interesser i f.eks. at gøre vores hjemmesider tilgængelig for dig efter databeskyttelsesforordningen artikel 6(1)(f) eller dit samtykke efter databeskyttelses-forordningen artikel 6(1)(a) og cookiebekendtgørelsen § 3.

Oplysninger indsamlet på hjemmesiden opbevares så vidt det er nødvendigt i forhold til opfyldelse af formålet. Oplysningerne kan efter omstændighederne gemmes i længere tid, hvis de er nødvendige for at et retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares. Opbevaring af cookies læs nærmere herom nedenfor.

 

3.5. Brug af cookies


Når du besøger Solars hjemmesider indsamler vi personoplysninger om dig ved hjælp af cookies, som opsamler information om din adfærd på vores hjemmeside. Oplysninger om din adfærd er en behandling af dine personoplysninger. Derfor vil vi, når vi placerer cookies, behandle personoplysninger om dig.

De personoplysninger som der indsamles, er f.eks. brugeradfærd, browsertype, enhedskategori, oplysninger om dine foretrukne indstillinger samt IP-adresse.

Øvrige eksempler på personoplysninger, der indsamles og analyseres:
• dato og tidspunkt for besøg
• hvilke sider der besøges på hjemmesiden
• oplysninger om den anvendte browser og operativsystem
• URL
• mv.

Før vi placerer cookies, bliver du informeret om anvendelsen og formålet med at indsamle personoplysningerne. Forinden placering af cookies på dit it-udstyr, indhenter vi dit samtykke. Nødvendige cookies til sikring af funktionalitet og indstillinger på hjemmesiden kan dog anvendes uden dit samtykke.

Hvis du giver samtykke til cookies til brug for markedsføring, samtykker du samtidig til, at Solar må anvende forskellige sociale medie-plugins (f.eks. LinkedIn og Facebook). Solar og udbyderen af det sociale medie er fælles dataansvarlige for behandlingen af dine oplysninger i relation til det sociale medie.

Behandling til markedsførings- og statistiske formål sker på baggrund af dit samtykke efter databeskyttelsesforordningens artikel 6(1)(a) og cookiebekendtgørelsen § 3. Du kan til enhver tid ændre eller tilbagekalde dit samtykke fra Cookiedeklarationen på vores hjemmeside ved at klikke på cookiebot ikonet på websitet.

Behandling til øvrige formål, f.eks. forbedring af funktionalitet, statistik og analyse over hjemmesidebesøg, og lignende, sker på baggrund af interesseafvejningsreglen efter databeskyttelsesforordningens artikel 6, (1)(f). Den legitime interesse for Solar er at udvikle, optimere og vedligeholde hjemmesiden, så den fungerer optimalt.

Nogle cookies sættes af tredjeparter, som er nærmere angivet i vores Cookiedeklaration. Du kan genfinde Cookiedeklarationen ved at trykke på ikonet i venstre hjørne nederst på vores hjemmeside.

Du kan få flere oplysninger i vores Cookiepolitik om vores brug af cookies, opbevaringstid af cookies, og om hvordan du kan slette eller afvise cookies. Du finder vores Cookiepolitik her https://www.solar.dk/cookie-site/.

 

3.6. Kunder hos Solar og kundeportal


Når du er kunde hos Solar og/eller opretter dig på vores kundeportal, behandler vi personoplysninger om navn, virksomhedsadresse, arbejdstelefonnummer, e-mailadresse, titel, dine køb, betalingsoplysninger samt øvrige oplysninger, som du giver til os. Det kan f.eks. være i forbindelse med dit køb af vores ydelser på vores webshop samt øvrige situationer relateret hertil.

Vi behandler personoplysninger med det formål at kunne opfylde aftalen med vores kunder, med henblik på at levere ydelserne, administration af kundeforhold, fakturere, føre statistik og foretage kvalitetsstyring samt for at opretholde vores kunderegistrer og yde generel service samt salg over for vores kunder.

Vores grundlag for behandlingen er aftalen med dig efter databeskyttelsesforordningen artikel 6(1)(b) eller vores legitime interesser i at administrere dine oplysninger som kunde hos os efter databeskyttelsesforordningen artikel 6(1)(f).

Vi opbevarer personoplysninger om vores kunder så længe kundeforholdet består. Efter endt kundeforhold opbevares personoplysningerne som udgangspunkt i henhold til bogføringsloven i en efterfølgende periode på 5 år fra udgangen af det regnskabsår, som regnskabsmaterialet vedrører.

Såfremt du har købt et produkt hos Solar, som indeholder en garanti, opbevarer Solar relevante personoplysninger om dig i denne garantiperiode for at kunne imødekomme garantien.

 

3.7. Kundeservice


Når du kontakter vores kundeservice via e-mail, chat eller telefon mv. registrerer vi de personoplysninger, som du giver os.

Formålet med Solars brug af personoplysningerne er at servicere og assistere dig på dine forespørgsler samt at behandle dine anmodninger om at udøve dine rettigheder.

Grundlaget for vores behandling er vores legitime interesser efter databeskyttelsesforordningens artikel 6(1)(f). De legitime interesser vi forfølger er håndtering af din henvendelse, opfølgning samt almen kundeservice.

 

3.8. Samarbejdspartnere og/eller leverandører til Solar


Når du er samarbejdspartner og/eller leverandør til Solar eller er kontaktperson hos en samarbejdspartner/leverandør, behandler vi personoplysninger om navn, arbejdstelefonnummer, e-mailadresse samt offentligt tilgængelig information og øvrige oplysninger, som du giver til os.

Vi behandler personoplysningerne til brug for kontraktstyring samt for at modtage varer og tjenester fra vores leverandører og samarbejdspartnere, og hvor det er relevant for at opfylde aftaler med vores kunder.

Vores grundlag for behandlingen er aftalen med dig efter databeskyttelsesforordningen artikel 6(1)(b) eller vores legitime interesser i at varetage relationen med dig/den virksomhed du repræsenterer som samarbejdspartner/leverandør efter databeskyttelsesforordningen artikel 6(1)(f).

Vi opbevarer personoplysninger om vores samarbejdspartnere og/eller leverandører så længe samarbejdet består. Efter endt samarbejde opbevares personoplysningerne i henhold til bogføringsloven i en efterfølgende periode på 5 år fra udgangen af det regnskabsår, som regnskabsmaterialet vedrører.

 

3.9. Konkurrencer

Når du deltager i konkurrencer udstedt af Solar, behandler vi personoplysninger om navn, e-mailadresse og besvarelse til den pågældende konkurrence.

Vi behandler dine personoplysninger med henblik på administration af konkurrencer, udtrækning af vindere mv.

Vores grundlag for behandlingen er vores legitime interesser i at afvikle konkurrencen og rette henvendelse til vinderen efter databeskyttelsesforordningen artikel 6(1)(f).

Når du deltager i en konkurrence hos os, men ikke udtrækkes som vinder, slettes dine personoplysninger i relation til konkurrencen umiddelbart efter vinderen er udtrukket.

Hvis du udtrækkes som vinder i konkurrencen gemmes dine personoplysninger i op til 2 år efter udleve-ring af gevinsten. I det omfang personoplysninger indgår i transaktioner, opbevares personoplysningerne i henhold til bogføringsloven i en efterfølgende periode på 5 år fra udgangen af det regnskabsår, som regnskabsmaterialet vedrører. Såfremt du har vundet et produkt hos Solar, som indeholder en garanti, opbevarer Solar relevante personoplysninger om dig i denne garantiperiode for at kunne imødekomme garantien.

 

3.10. Modtagere af markedsføring

Når du modtager markedsføring, herunder nyhedsbreve fra Solar, behandler vi personoplysninger om navn, adresse, telefonnummer/mobilnummer, e-mailadresse og produktinteresse. Vi behandler også oplysninger om dine præferencer i forhold til markedsføring eller kommunikation, din brug af den markedsføring, vi sender til dig (herunder f.eks. om du har åbnet en e-mail fra os, om e-mailen er læst, og hvilke links du har åbnet), samt oplysninger, som du i øvrigt giver til os.

Vi behandler dine personoplysninger med henblik på markedsføring af vores virksomhed og virksomhe-dens ydelser, oprettelse og administration af dig som abonnent på markedsføring. Vi bruger personoplysningerne om dine præferencer og din brug, for at forstå den måde, som vores kunder tager imod vores markedsføring og for at forbedre markedsføringen over for dig og vores øvrige kunder fremadrettet.

Vi sender kun markedsføringsmateriale til dig på e-mail, sms eller via anden elektronisk kanal, når vi har indhentet dit samtykke hertil, når dette er påkrævet i henhold til markedsføringslovens regler.

Vores grundlag for behandlingen er vores legitime interesser i at efterkomme dit ønske om at modtage markedsføring fra os, som du har givet samtykke til efter markedsføringsloven, jf. databeskyttelsesforordningen artikel 6(1)(f).

Vi opbevarer personoplysninger om modtagere af markedsføring indtil du afmelder dig eller samtykket bortfalder på grund af passivitet. I overensstemmelse med Forbrugerombudsmandens retningslinjer og krav, opbevarer vi dokumentation for dit samtykke til at sende dig nyhedsbreve indtil to år efter, at vi senest har anvendt dit samtykke.

 

3.11. Deltagere i events


Når du tilmelder dig og deltager i events afholdt af Solar, behandler vi personoplysninger om dit navn, adresse, telefonnummer/mobilnummer, og e-mailadresse samt hvilket event du deltager i.

Vi behandler disse personoplysninger med henblik på administration af eventet og af sikkerhedsmæssige årsager, samt for at kunne sende dig relevant materiale.

Vores grundlag for behandlingen er vores legitime interesser i at afholde events efter databeskyttelsesforordningens artikel 6(1)(f) eller dit samtykke efter databeskyttelsesforordningens artikel 6 (1)(a) og markedsføringsloven § 10.

Vi opbevarer personoplysninger på deltagere i events i eventperioden og op til 6 måneder efter eventet er ophørt.

 

3.12. Kundetilfredshedsundersøgelser

Når du deltager i Solars kundetilfredshedsundersøgelser og/eller vores loyalitetsanalyser, behandler vi personoplysninger om dit navn, e-mailadresse, telefonnummer, kundenummer, dine svar og feedbacks til os i kundetilfredshedsundersøgelserne og loyalitetsanalyserne.

Personoplysningerne indsamles og opbevares med de formål at løbende forbedre vores kunders oplevelser hos Solar, udvikle vores produkter og services samt optimering af interne processer og systemer mv.

Behandlingen af personoplysningerne sker på baggrund af databeskyttelsesforordningens artikel 6(1)(f). Den legitime interesse for at indsamle og opbevare personoplysninger om dig er, at forfølge vores legitime interesser i at forbedre vores kundeservice, optimere vores produkter, services og vores almindelige drift mv.

Personoplysningerne opbevares ikke længere, end det er nødvendigt for at opfylde de formål, hvortil de er indsamlet. Når dine personoplysninger ikke længere er nødvendige, som f.eks. når der ikke har været aktivitet på relationen i 5 år, sikrer vi, at de slettes på en sikkerhedsmæssig forsvarlig måde.

 

3.13. CRM-system

Solar kan indsamle og opbevare oplysninger om kunder, potentielle kunder og samarbejdspartnere i et CRM-system. Solar behandler kun almindelige personoplysninger, som f.eks. navn, adresse, telefonnummer, e-mail, stilling og faglige/personlige interesser.

Personoplysningerne indsamles og opbevares med det formål at skabe overblik over relationer for at opbygge, optimere og vedligeholde eksisterende og potentielle kunderelationer. Dette gøres med henblik på at forbedre kundeoplevelsen ved at markedsføre ydelser, services, arrangementer eller andre tiltag.

Behandlingen af personoplysningerne sker på baggrund af databeskyttelsesforordningens artikel 6(1)(f). Den legitime interesse for at indsamle og opbevare oplysninger om den registrerede i vores CRM-system er, at forfølge vores legitime interesser i at vedligeholde og optimere relationen ved at tilbyde, gennemføre og evaluere markedsføringstiltag.

Personoplysningerne opbevares ikke længere, end det er nødvendigt for at opfylde de formål, hvortil de er indsamlet. Når dine personoplysninger ikke længere er nødvendige, som f.eks. når der ikke har været aktivitet på relationen i 5 år, sikrer vi, at de slettes på en sikkerhedsmæssig forsvarlig måde. Der kan være situationer, hvor det er nødvendigt at opbevare dine personoplysninger i en længere periode henset til din deltagelse i projekter, ved reklamation, garantistillelse mv. Disse oplysninger gennemgås årligt med henblik på at sikre ajourføring, høj datakvalitet og dataminimering.

 

4. Deling af dine personoplysninger med andre

Solar kan videregive dine personoplysninger til andre leverandører og/eller serviceudbydere i forbindelse med den almindelige drift af vores forretning.

Solar kan endvidere videregive dine personoplysninger til en offentlig myndighed i situationer, hvor vi konkret er forpligtiget til at videregive dine personoplysninger i medfør af lovgivning og underretnings-forpligtigelser, som vi er underlagt.

Vi forsøger at begrænse videregivelsen af personoplysninger.

Solar overlader desuden dine personoplysninger til databehandlere. Vores databehandlere behandler alene dine personoplysninger til vores formål og på vores instruks.

 

5. Overførsel af personoplysninger til lande uden for EU/EØS

Vi kan i forbindelse med vores behandling af dine personoplysninger overføre oplysningerne til lande uden for EU/EØS.

Databeskyttelseslovgivningen i disse lande kan være lempeligere end den er i Danmark og det øvrige EU/EØS.

Hvis vi overfører til usikre tredjelande, vil overførslen af dine personoplysninger ske på baggrund af de af EU-Kommissionen udarbejdede Standard Contractual Clauses (SCC), der er specielt udarbejdet for at sikre et tilstrækkeligt beskyttelsesniveau. Vi vurderer om overførselsgrundlaget er tilstrækkeligt, og vedtager supplerende foranstaltninger, såfremt de er nødvendige for at sikre et tilstrækkeligt beskyttelsesniveau for overførslen.

Du kan læse mere om overførsel af personoplysninger til land uden for EU/EØS på EU-Kommissionens hjemmeside.

Ønsker du yderligere information om vores overførsel af personoplysninger til lande uden for EU/EØS, er du velkommen til at kontakte os.

 

6. Opbevaringsperiode, dataintegritet og sikkerhed

Dine personoplysninger opbevares ikke længere, end det er nødvendigt for at opfylde de formål, hvortil de er indsamlet. Når dine personoplysninger ikke længere er nødvendige, vil vi sikre, at de slettes på en sikkerhedsmæssigt forsvarlig måde.

Vi beskytter dine personoplysninger og har interne regler om informationssikkerhed. Det er vores politik at beskytte personoplysninger ved at træffe tilstrækkelige tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger.

Vi har implementeret sikkerhedsforanstaltninger, der skal sikre databeskyttelse for alle de personoplys-ninger, som vi behandler. Vi gennemfører regelmæssigt interne opfølgninger i forhold til tilstrækkelig-heden og efterlevelsen af politikker og foranstaltninger.

 

7. Dine rettigheder

Som registreret har du en række rettigheder i henhold til databeskyttelsesforordningen. Hvis du vil gøre brug af dine rettigheder, skal du kontakte os.

Du kan – ubetinget og til enhver tid – trække ethvert samtykke tilbage. Det kan ske ved at sende en e-mail til os (se e-mail ovenfor). Tilbagekaldelse af dit samtykke vil ikke have nogen negativ indvirkning. Det kan dog betyde, at vi ikke fremover kan opfylde specifikke anmodninger fra dig. Tilbagekaldelse af dit samtykke vil ikke påvirke lovligheden af behandlingen på grundlag af samtykke, inden det trækkes tilbage. Endvidere vil det ikke påvirke nogen behandling, der udføres på anden lovlig basis.

Du kan desuden – ubetinget og til enhver tid – gøre indsigelser gældende mod vores behandling, når den sker på baggrund af vores legitime interesse.

Dine rettigheder omfatter også følgende:

• Ret til indsigt: Du har ret til at få indsigt i de personoplysninger, som vi behandler om dig.
• Ret til berigtigelse: Du har ret til at få urigtige personoplysninger om dig selv berigtiget og ufuldstændige personoplysninger fuldstændiggjort.
• Ret til sletning (retten til at blive glemt): I særlige tilfælde har du ret til at få slettet personoplys-ninger om dig, inden det tidspunkt hvor vi almindeligvis vil slette dine personoplysninger.
• Ret til begrænsning af behandling: Du har i visse tilfælde ret til at få behandlingen af dine personoplysninger begrænset. Hvis du har ret til at få begrænset behandlingen, må vi fremover kun be-handle personoplysningerne – bortset fra opbevaring – med dit samtykke, eller med henblik på at retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares, eller for at beskytte en person eller vigtige samfundsinteresser.
• Ret til at gøre indsigelse: Du har i visse tilfælde ret til at gøre indsigelse mod vores behandling af dine personoplysninger, og altid hvis behandlingen er med henblik på direkte markedsføring.
• Ret til dataportabilitet: Du har i visse tilfælde ret til at modtage dine personoplysninger i et struktu-reret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format samt at få overført disse personoplysninger fra én dataansvarlig til en anden.
• Ret til at indgive klage: Du kan til enhver tid indgive klage til Datatilsynet over vores behandling af personoplysninger. Se mere på www.datatilsynet.dk, hvor du også kan finde yderligere information om dine rettigheder som registreret.

 

8. Opdatering af vores privatlivspolitik

Fra tid til anden vil det være nødvendigt for os at opdatere denne privatlivspolitik. Vi gennemgår regel-mæssigt vores privatlivspolitik for at sikre, at den er opdateret, retvisende og i overensstemmelse med gældende lovgivning og principper for behandling af personoplysninger Vi offentliggør nye versioner på vores hjemmeside.

Denne privatlivspolitik er gældende fra den 4. november 2022.