Luk

Slet eller gem ordrekladde

Fastbox er ikke tilgængelig

{{cart.Info.Name}}

Vil du gemme eller slette din indkøbskurv?

Muluken drømmer om at åbne sit eget autoværksted

18-årige Muluken stammer fra byen Kebado, hvor han er vokset op i en fattig familie som den ældste i en søskendeflok på fem. 

Hans forældre arbejder med landbrug og har aldrig haft råd til at betale for børnenes uddannelse. 

Muluken er derfor meget taknemmelig for, at han med Solar-projektet har fået mulighed for at tage en uddannelse som automekaniker. 

”Hvis jeg og de andre deltagere ikke havde fået den her chance, ville vores skæbne se meget anderledes ud. Projektet påvirker vores liv i en positiv retning”, fortæller Muluken.

Det er særligt de fag, der handler om maskiner og værktøj, som Muluken elsker. Og han drømmer om en dag at åbne sit eget automekanikerværksted i hjembyen Kebado. Han vurderer, at der er gode penge at tjene i det område. Men først skal studierne gøres færdig. Og derefter håber han på at blive ansat hos en populær mekaniker, så han kan få mere erfaring og spare penge op til at åbne sit eget sted. 

Skolen hvor Muluken får sin automekanikeruddannelse ligger 10 km fra Mulukens hjemby og i hverdagen kan han ikke nå frem og tilbage. En del af den støtte, som Muluken får fra Solar-projektet, går derfor til at leje et hus i nærheden af skolen. 

Mød Mudaye

Mudaye studerer Hotel og Turisme

”Muligheden for at tage en uddannelse er et spørgsmål om liv og død for mig” , siger Mudaye, der ikke længere er tvunget til at sælge kaffe for at overleve.

Få hele historien
SOLCELLER TIL AFRIKA

Hvem er lykkelig uden lys?

I 14 dage var Solar, Ingeniører uden Grænser og SOS Børnebyerne på besøg i Etiopien for at sætte solceller og lys op, så børnebyen i Hawassa kunne blive selvforsynende.

Læs mere
TÆNK UD AF BOKSEN

Solar bruger nu 150.000 færre papkasser

Et initiativ om bæredygtighed har reduceret vores årlige forbrug af emballage, skabt et bedre arbejdsmiljø og forbedret indtjeningen.

Få hele historien