Slet eller gem ordrekladde

Fastbox er ikke tilgængelig

{{cart.Info.Name}}

Vil du gemme eller slette din indkøbskurv?

Stor investering i ny skov og biodiversitet i Region Syddanmark

2023    ·    1. juni, 2023    ·    Solar A/S

Danmark har et mål om, at 25 procent af landet skal være dækket af skov i 2100[1]. Og den nye danske regering har allerede sat et mål om 250.000 hektar ny skov, så der er brug for handling, hvis det skal lykkes. Nu bidrager Vejen-virksomhed med en investering til skovrejsningen, som kan bidrage til at øge biodiversiteten i nærmiljøet.

Den danske børsnoterede sourcing- og servicevirksomhed Solar startede i 1919 i Kolding og har fortsat hovedsædet solidt plantet i den jyske muld i Vejen. Den lokale investering i at rejse en helt ny skov i området er en vigtig del af virksomhedens ambitiøse bæredygtighedsstrategi, som blandt andet omfatter øget biodiversitet og målet om at blive CO2-neutral i scope 1 og 2 allerede i 2030[2].

”I samarbejde med Hedeselskabet omdanner vi i første omgang 38 hektar landbrugsjord til en helt ny skov ved Vejen, som vi tager første spadestik til i maj 2023. Vi planter cirka 115.000 træer fordelt mellem 35 procent løv- og 65 procent nåletræer. Vi ønsker den fordeling for at få en skov, der både tager hensyn til klima og miljø. Nåletræer har cirka 65 procent større CO2-optag i forhold til løvtræer, der til gengæld har en stor effekt på biodiversiteten,” siger bæredygtighedsdirektør Mette Bredkjær fra Solar og fortsætter:

”Både skoven og dens drift bliver certificeret med den globale mærkningsordning FSC. Vores hensigt med opkøbet af landbrugsjord er at investere i klima og miljø gennem skovrejsning, skovforbedring og øget biodiversitet, der vil komme os alle til gode”.

Virksomheder er vigtig kilde til mere skov
Opkøbet af jorden og planen for skovrejsningen ved Vejen er foregået i tæt samarbejde med Hedeselskabet, som længe har påpeget behovet for, at flere private virksomheder træder til og aktivt erhverver områder til at rejse ny skov i Danmark. Rejsen er lang, da landet i dag kun er dækket af cirka 14 procent skov.

”Det glæder os, at en stor dansk virksomhed nu går fra pæne ord og ønsker til at sætte aktiv handling bag. Det tager mellem 80 og 100 år for et træ at vokse sig stort og cirka 20 år, før det for alvor batter i nedbringelsen af CO2, så det bedste tidspunkt at plante et træ var i går. Det tager ligeledes tid, før der opstår øget biodiversitet i en skovrejsning, og kun ved lang tids skovdække indfinder de sårbare skovarter sig. Og når vi siger skov, menes der, at der ikke er træer på hele arealet. Vi holder nogle arealer lysåbne og understøtter eksisterende naturværdier,” siger Mads Frimann Olsen, Klimapartner hos Hedeselskabet.

Nærhedsprincip og yderligere opkøb
Det har været et stort ønske for Solar at kunne følge skovrejsningen på tæt hold og selv tage aktiv del i arbejdet. Derfor har nærhed været en central brik i valg af lokation. At den nye skov ligger få minutter fra virksomhedens hovedsæde, betyder også, at det vil komme Solars medarbejdere til gode. Der skal med tiden skabes et rekreativt frirum i den nye skov med shelters, der indgår i pagt med naturen og omgivelserne, som medarbejdere kan benytte.

Solars investering stopper ikke her. Skovrejsning er et langsigtet engagement, der er indlejret i virksomhedens bestyrelse, og Solar forventer at erhverve yderligere ejendomme i de kommende år, hvor der fokuseres på skovrejsning og tilvækst af biodiversitet på den jord, der erhverves.

 

Om Solar
Solar er en sourcing- og servicevirksomhed. Det betyder, at vi køber ind på vegne af vores kunder inden for el, vvs, industri, klima og energi. Du kan læse meget mere om, hvordan vi hjælper vores kunder under "Om os".

I 2022 var Solars omsætning DKK 13,9 milliard. Solar A/S er børsnoteret på Nasdaq Copenhagen med den korte betegnelse SOLAR B og har været det siden 1953. Aktien er en del af MidCap+ indekset. Direktionen består af CEO Jens Andersen, CFO Michael H. Jeppesen og CCO Hugo Dorph. For mere information om vores aktie henviser vi til Investor-sektionen.

 

[1] https://mfvm.dk/fileadmin/user_upload/MFVM/Nyheder/Danmarks_nationale_skovprogram_2018.pdf

[2] https://www.solar.eu/globalassets/shared/about-solar/csr-and-sustainability/reports-archieve/solar-sustainability-report-2022.pdf

 

Partnerskab gør forskellen
”Det er både et ambitiøst og alligevel tilgængeligt projekt at etablere en klimaskov og binde CO2 i vores egen værdikæde. Derfor har vi ønsket at realisere vores drømme sammen med en partner med samme passion og professionalisme som os selv. Det har vi haft med HedeDanmark, hvor vi er blevet rådgivet og serviceret godt, lige fra de indledende overvejelser om projektet over planlægningen og etableringen af skoven til beregningen af CO2-optaget, som kan anvendes i klimaregnskabet," siger Jens Andersen.

HedeDanmark har lavet en case på projektet her for at inspirere andre virksomheder til at følge Solars eksempel. Du kan læse hele casen her.

Solar---plantning-af-klimaskov-24052023---2.jpg

Solars CEO Jens Andersen og Mads Frimann Olsen fra Hedeselskabet.

Intra2.jpg

Intra1.jpg

Intra3.jpg

TV-indslag

TV Syd bragte et indslag om skovrejsningen i Vejen.

Se indslaget

Kontakt

Mette Bredkjær
Bæredygtighedsdirektør, Solar
Tlf.: 40 34 28 41
E-mail: mbr@solar.dk


Mads Frimann Olsen
Klimapartner, Hedeselskabet
Tlf.: 27 59 36 28
E-mail: mfol@hedeselskabet.dk