Slet eller gem ordrekladde

Fastbox er ikke tilgængelig

{{cart.Info.Name}}

Vil du gemme eller slette din indkøbskurv?

Kanban og natlevering sikrer sund drift hos automationsvirksomhed

Intelligent lagerløsning og effektiv natlevering har minimeret fejl i ordrebestillingen, sænket tidsforbruget på indkøb og hævet leveringssikkerheden hos Sydkystens Automatik. 

”For os er der én ting, der tæller. Leveringssikkerhed. Det er fundamentet for, at vi kan drive en sund forretning,” siger Lars Busk. Som indehaver af Sydkystens Automatik har han et skarpt fokus på at styrke virksomhedens konkurrenceevne – også på de indre linjer, hvor han og produktionschefen gerne går nye veje for at sikre en velsmurt virksomhed. Det har eksempelvis betydet et farvel til den traditionelle indkøbsfunktion og et goddag til et kanban-lagersystem og natlevering fra Solar.

 

”For fem år siden besluttede vi at kigge på hele vores måde at foretage indkøb. Solar kom ind og udfordrede os med deres Kanban-løsning og gav os samtidig muligheden for at bestille varer helt til kl. 18.00 og alligevel få vores leverance, inden vi møder ind næste morgen. Kombinationen af natlevering, høj leveringssikkerhed og kanban-systemet sikrer en høj produktivitet, har gjort mine medarbejdere tilfredse, og samtidig har jeg ikke længere en stresset indkøber uden overblik,” siger Lars Busk.

 

Læs mere om Kanban her.

 

”Forbedringer, som det her, er en del af vores mantra. Vi må aldrig blive tilfredse med vores situation, for så risikerer vi at blive kørt agterud af konkurrenterne,” lyder det fra indehaveren, som grundlagde virksomheden i 2007.

 

En simpel og kosteffektiv løsning
Solars Kanban-løsning er ganske simpel: På hylderne står to kasser af hver vare, hvor den bagerste kasse trækkes frem, så snart den første kasse er tom. Herefter scanner medarbejderen kassen med sin telefon, og nye varer bliver automatisk bestilt til genopfyldning. Varerne leveres på adressen, inden næste arbejdsdag begynder.

 

”Kanban handler jo om at gøre tingene så simple som muligt. Nedbryde komplekse opgaver i mindre lettilgængelige opgaver. Vi kan i princippet ansætte en ny mand om formiddagen, og om eftermiddagen kan han styre vores indkøb. Så let er det,”  

 

”Det er også den måde vi arbejder på i forhold til vores styretavler. Vi har fuld dokumentation på selv de mindste dele, så alle montører bør kunne gå ind og være produktive fra dag ét.” 

 

En specialist i køleautomation
Sydkystens Automatik har godt fat i markedet for køleteknik, hvor man leverer køleautomation til industrivirksomheder og supermarkeder i hele landet. Virksomheden har specialiseret sig dybt i det køletekniske område og fungerer i dag som specialist i samspillet med producenterne og slutkunden.

 

”Vi er blevet en sparringspartner i stedet for en ren leverandør. Vi har opbygget en vidensbank via vores brede erfaring fra alle dele af vores lille niche. Vi kan udfordre vores kunder og på den måde skabe en helt anden værdi,” slutter Lars Busk.

 

Læs mere om Kanban her.