Slet eller gem ordrekladde

Fastbox er ikke tilgængelig

{{cart.Info.Name}}

Vil du gemme eller slette din indkøbskurv?

Case

Vareautomater giver en mere effektiv arbejdsdag

Vores kunde Danish Crown Foods' vedligeholdelsesafdeling i Vejle har leaset vareautomater gennem Solar. Med en særlig adgangsnøgle kan medarbejderne få forskellige varer, hvilket sparer tid, reducerer omkostninger og gør arbejdsdagen mere effektiv.   

Danish Crown Foods fremstiller dåsepølser, skinke og færdigretter. Vedligeholdelsesafdelingen omfatter omkring 55 personer, hvis opgave det er at sikre, at maskineriet fungerer, som det skal. Lagerchef Erik Grønborg Sørensen er ansvarlig for teknisk indkøb. 

I foråret 2021 fremlagde Solar en servicepakke, der har til formål at effektivisere arbejdsdagen. Ved at bruge vareautomater og en adgangsnøgle kan vedligeholdelsesteamet få adgang til alt fra batterier til bilnøgler, i stedet for at lagerchefen selv skal finde og levere produkterne.  

”Jeg har ikke skullet levere til nogen medarbejdere, siden vi fik vareautomaterne fra Solar. Tidligere skulle jeg levere noget flere gange om dagen: Nogen skulle have en spraydåse eller en pakke batterier. Nu er disse ting tilgængelige for medarbejderne døgnet rundt, hvilket frigør tid og gør arbejdsdagen mere effektiv," siger han. 

"Tilgængelighed er altafgørende for Danish Crown Foods. Vareautomaterne betyder, at alle har adgang døgnet rundt, hvilket er ideelt på en fabrik som denne. Desuden har vi konstateret besparelser for alle, der bruger denne service – typisk mellem 25-40 pct.,” ifølge Jesper Grøning Andersen, der leder Solar Services.

Danish Crown Foods har oplevet besparelser på hele 30 pct.

"Vi skabte besparelser hen over sommeren, fordi forbrugsvarerne ikke bare forsvandt. Nu skal folk logge ind med deres adgangsnøgle for at få deres forbrugsvare, og mange af dem skal tilbage i rummene igen," forklarer Erik Grønborg Sørensen. Vareautomaterne har også betydet, at medarbejderne kun tager det, de skal bruge, fordi der altid er genstande til rådighed. 

Automatisk genopfyldning

Kemikalier er blandt de mange ting, som vedligeholdelsesteamet har brug for, men den slags genstande skal låses inde. Tidligere var det kun Erik Grønborg Sørensen, der havde nøglen, hvilket betød, at han måtte udlevere genstandene, når de skulle bruges. Nu er de også placeret i automaterne, men systemet giver kun mulighed for begrænset adgang. 

"Og hvad mere er, så løber vi aldrig tør for produkter," siger lagerchefen i Vejle.  

Vareautomaterne sender besked til Solar, når beholdningerne er lave, så rummene kan fyldes op. 

”Vi undgår at skulle holde styr på produkterne og selv købe ind. Da vi sparer både tid og arbejdet med fakturering, er vi meget tilfredse med de resultater, som vareautomaterne har leveret." 

Nu er planen, at de sidste vareautomater skal fyldes op, så endnu flere produkter er tilgængelige for medarbejderne døgnet rundt. 

 

Faktaboks:

Danish Crowns historie begyndte med etableringen af Danmarks første svineslagteri i Horsens i 1887. I dag er det landets største slagteri. Danish Crown beskæftiger cirka 8.000 medarbejdere i Danmark og 23.000 medarbejdere over hele verden.