En lysoplevelse, der vælter gæsterne bagover

Blå Kube i Universe Science Park

/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/universepark_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KUNDE Blå Kube i Universe Science Park
OMRÅDE Energioptimerende belysningsløsning til Blå Kube
PRODUKTER LED Strip Neon Top

 

For 15 år siden åbnede Blå Kube og blev startskuddet til Universe Science Park. I år kan Blå Kube fejre 15-års fødselsdag, og som parkens absolutte hovedattraktion blev fødselsdagsgaven en større lysteknisk makeover.

Ude langs kubens høje, blå vægge løber der hver time litervis af vand ned, der fører tankerne hen på en smeltende isterning. Inde i Blå Kube bliver man straks til en opdagelsesrejsende, når man bevæger sig gennem og oplever forskellige vilde naturfænomener. Med ét springer en gejser 12 meter op i luften lige foran en. Vulkaner spyer rødglødende lava. Lyn og torden raserer lige foran øjnene på én og oplyser hele rummet.

Men efter 15 år var der brug for en opfriskning. Den blå presenning, der dækker hele Blå Kube, trængte til udskiftning, og med lysstofrør som bærende lyskilde var det på høje tid at energioptimere hele belysningsanlægget. 

Lysløsning giver helt nye muligheder
De energimæssigt forslugne 36 meter lange lysstofrør skulle udskiftes med lyskilder, der var langt mere energieffektive. Derfor skiftede Solar Light alle lysstofrør ud med fugttætte LED-bånd. LED-båndene løste en væsentlig udfordring: 
”De gamle lysstofrør hang ned fra de bjælker, som Blå Kube er bygget op omkring og skulle skærmes af, så de ikke generede gæsternes totaloplevelse. I modsætning til lysstofrør, kan LED-bånd sidde på siden af bjælkerne og lyse ind mod dugen, så gæsterne ikke bliver blændet,” fortæller Bo Thørring Kulmbach, der er projektleder i Universe Science Park.

Som en ekstra gevinst fik Universe Science Park tillige nye muligheder for at skabe ekstraordinære oplevelser med i pakken; LED-båndene kan nemlig indstilles til at ’afspille’ 10 forskellige farvescenarier. Bo Thørring Kulmbach fortæller, at: 
”Det åbner op for en helt ny verden af muligheder, hvor vi kan intensivere oplevelsen for vores gæster og give dem endnu vildere, virkelighedsnære og fascinerende oplevelser.”

Blå Kube består af 4x 36 forskellige lysfelter og Universe Science Park kan nu selv styre, hvilke felter der skal lyse i hvilke farver. 
”Når vi selv kan styre farverne i hvert enkelte felt, bliver vi mere fleksible med vores shows. Nu kan vi f.eks. bruge lyset til at understøtte gæsternes forventninger allerede inden hovedshowet ved at intensivere lyset gradvist op til showet går i gang og på den måde føre folk derhen, hvor vi gerne vil have dem og bygge en forventningsfuld stemning op. I det hele taget kan vi aktivere forskellige områder i kuben og bedre understøtte de enkelte udstillinger,” forklarer Bo Thørring Kulmbach.

Et ekstra plus er LED-båndenes levetid på 50.000 timer imod 12.000 timer for et lysstofrør. Den lange levetid betyder, at Universe Science Park også kan nedbringe omkostningerne til udskiftning.

/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/universepark_3_web.jpg
/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/universepark_4_web.jpg
/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/universepark_blakube_6.jpg
/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/universepark_blakube_8.jpg