Slet eller gem ordrekladde

Fastbox er ikke tilgængelig

{{cart.Info.Name}}

Vil du gemme eller slette din indkøbskurv?

Sikre armaturer til nyt fængsel

/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/fangsel_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KUNDE Storstrøms Fængsel
TEKNISK PARTNER Lumitech
OMRÅDE Fleksible løsninger

 


Kan der hænge et reb i armaturet? Eller kan det bruges som gemmested? Det var sådanne sikkerhedsspørgsmål, der skulle tænkes ind i løsningerne, da Solar Light leverede armaturer til et af Danmarks mest moderne og største lukkede fængsler.

I det nye Storstrøm Fængsel på Nordfalster er sikkerheden tænkt med ind i hver detalje – også i belysningen. Da Solar Light tilbage i 2014 fik til opgave at levere armaturer til alle fængslets sikrede og ikke-sikrede rum, skulle der derfor tages højde for nogle helt andre ting end normalt.

- Alt, fangerne kan skille ad, bliver skilt ad. Armaturerne må ikke kunne bruges som gemmesteder for våben, narko og andre ulovlige ting, og det er vigtigt, de ikke kan skilles ad og blive samlet igen, uden at personalet kan se det, siger Morten Dindler Rasmussen, fuldmægtig i Koncern Anlæg, Kriminalforsorgen.

Der måtte derudover ikke være noget i armaturerne, som fangerne vil kunne hænge genstande i eller skære sig med.

- Vores celler er udformede så selvmordssikrede som muligt, og der må ikke kunne hænges reb i lamperne i loftet, siger Morten Dindler Rasmussen.


Samarbejde og tæt dialog

Det tog et halvt år at konstruere og special fremstille belysningsarmaturer, der passede til fængslets specifikke områder, og de blev løbende leveret over et år. Undervejs i forløbet blev der produceret specielle vareprøver, som blev testet, kommenteret og ændret.

- Vi havde hele tiden en tæt dialog med rådgiver, arkitekt og bygherre, så de kunne få det, de ønskede. Det var et organisk forløb, og udviklingen skete i samspil mellem os som producenter og de udførende, siger Frank Silla, belysningskonsulent, Solar Light.

Det var virksomheden Lumitech, der sammen med Solar Light lavede de tekniske tegning og udformede de forskellige armaturdesigns, der blev leveret. Alt i alt blev der leveret 5400 armaturer indvendig og udvendig, og for Frank Silla var det hans hidtil største projekt.

- Den her opgave viser, at vi er fleksible i produktion. Hver opgave har sine krav og specifikke behov, men vi kan løse alle opgaver med skræddersyede armaturer– om det er til et fængsel, uddannelsesinstitution eller noget helt tredje spiller ingen rolle, siger han.

/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/fangsel_2.jpg
/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/fangsel_3.jpg
/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/fangsel_4.jpg
/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/fangsel_5.jpg