Slet eller gem ordrekladde

Fastbox er ikke tilgængelig

{{cart.Info.Name}}

Vil du gemme eller slette din indkøbskurv?

Lysende trend

Padel er uden tvivl Sveriges for tiden mest trendy motionsform, og der bygges padelhaller rundt om i Sverige i et rasende tempo. En af de vigtigste faktorer for at opnå en god padelbane er belysningen – og for at lykkes er Solar Lights padelarmaturer et sikkert valg.

Tekst: Magnus Carlsson
Fotograf: Emma Larsson

PERFEKT BELYSNING PÅ PADELBANEN

Padel er i øjeblikket Sveriges mest trendy træningsform. Det er så populært, at der bliver bygget baner over hele landet. Perfekt belysning er afgørende. Solar Light har været en go-to-partner, når det gælder om at få installeret den rigtige belysningsløsning.

Padel, som er en ketsjersport, er blevet yderst populært i mange dele af verden, særligt i Sverige. Antallet af spillere og padelbaner er steget markant takket være coronapandemien. I 2020 bookede en halv million spillere en padelbane i Sverige, og i dag er der omkring 2.000 padelbaner i landet.

Solar har været med til at levere belysningen til en række padelcentre i Sverige. Senest hos Gislövs IF, efter at foreningen besluttede at lave den tidligere gymnastikhal om til indendørs træningscenter og padelbane.

”I stedet for at hallen skulle stå tom i løbet af året, tænkte vi, at stedet ville være ideelt til en padelbane. Og det har vist sig at være en succes. Der er næsten altid fuldt booket, og alle de penge, vi tjener på det, går til vores almennyttige forening," siger Anders Herrlin Carlsson fra Gislövs IF.

Man kunne måske tro, at det er nemt at bygge en padelbane, men der er mange faktorer at tage højde for – især belysningen. Belysningen skal placeres, så alle spillere ser lige godt, og der ikke er risiko for, at de bliver blændet på banen.

"Det betyder, at der er behov for særlige og skræddersyede løsninger, fordi belysningen afhænger af, om banen er indendørs eller udendørs, og om banen skal bruges til almindelig træning eller konkurrencer," siger Jerry Persson fra Solar Light.

I den tidligere gymnastikhal hos Gislövs IF har belysningen høstet stor ros. "De fleste af de kommentarer, vi får, handler om belysningen. Spillerne synes, den er fantastisk. Og det viser vigtigheden af at investere i kvalitet," siger Anders Herrlin.

Installationen er udført af RSA Rosengren AB, mens lysberegninger og armaturer er leveret af Solar Light.

"For at opnå de bedste resultater anbefalede vi One 23 Flex fra Solar Light. Den monteres på langs af bygningen, og lyset falder i en skrå vinkel, hvilket fungerer godt på en padelbane. Vores lyseksperter er altid klar til at hjælpe med at lave beregningerne og levere den rigtige belysningsløsning," siger Jerry Persson.

FAKTA:

BELYSNINGEN PÅ EN INDENDØRS BANE KRÆVER EN HØJERE LUXVÆRDI*

Hvis banen skal bruges til konkurrencer, er kravene højere. Til regionale konkurrencer kræves 500 lux, mens kravet til nationale og internationale turneringer er mindst 750 lux.

*Lux er en standardiseret måleenhed for belysningsstyrke.

Lyset skal placeres og fordeles, så alle spillere ser lige godt, og ikke risikerer at blive blændet nogen steder på banen. PETER FRANSSON, Belysningskonsulent, Solar

Alt indenfor belysning

Vores produkter inden for belysning er nøje udvalgt. De er af høj kvalitet og vil med garanti give dig meget for pengene i lang tid. Gennem vores lyseksperter tilbyder vi lysberegning, der sikrer, at den rigtige belysning altid ender det rigtige sted, uanset om belysningen skal monteres indvendigt eller udvendigt.

Læs mere om Solar Light