Luk

Slet eller gem ordrekladde

Fastbox er ikke tilgængelig

{{cart.Info.Name}}

Vil du gemme eller slette din indkøbskurv?

Nyt lys har ændret hverdagen for beboere

Lindegården Plejecenter

/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/lindegarden_pleje_img_0242.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KUNDE Plejecenter Lindegården i Vejle
OMRÅDE Døgnrytme belysning
EFFEKT Øget energi og livskvalitet

 

På Plejecenter Lindegården i Vejle har nyt lys i loftet gjort livet lettere for de demente og arbejdsdagen mere rolig for personalet.

- Vi oplever en mere naturlig døgnrytme. 

Birte Schelde, demensfagligleder på Plejecenter Lindegården er imponeret over resultaterne af det nye lys, de har fået på centeret. "Vi har oplevet det meget positivt. Det dynamiske dagslys har en positiv effekt på de demente beboeres adfærd, beboernes aktivitets niveau har været stabilt også i den mørke tid. Midt på dagen når lyset er klarest er aktivitetsniveauet højest, mens dagen begynder og slutter roligt. Og det er noget, som de ikke har været vant til før."

"Når man har en demenssygdom kan det ofte være svært at finde rundt i tid og sted, hvornår det er dag og nat, og man kan have svært ved at sove om natten. Derfor har det været vigtigt med lys, der følger døgnrytmen.", forklarer Birte Schelde.

Lyset er leveret af Solar og går under betegnelsen ”Døgnrytme-belysning”. Om morgenen kl. 07.00 tænder lyset automatisk i en varm, gullig tone. I løbet af formiddagen bliver det mere hvidt, og efter middag begynder den så stille at dale igen, for til aften at blive dæmpet. Præcis som solens døgnrytme. "Det er bare vigtigt med et godt og klart lys.", siger Birte Schelde.

Et bedre sted at arbejde
Også personalet har mærket et stor forskel, forklarer lederen. "Vores medarbejdere siger, at det er et meget rarere lys at arbejde i. Flere har spurgt, om vi har fået ovenlysvinduer. Og så oplever personalet også lysets gavnlige effekt på beboerne."

"Hos Solar har vi en Health Care afdeling, som har specialiseret sig i at finde de rigtige belysningsløsninger til sundhedssektoren, hvor livskvalitet og velvære er i højsædet. Og den her form for lys er noget, vi leverer til blandt andet sygehuse, plejehjem, og til psykiatrien.", forklarer Torben Conradsen, belysningskonsulent hos Solar Light.

Den nye lysløsning er noget, Birte Schelde godt kan anbefale til andre. "Man skal gøre det her, fordi man gerne vil skabe øget livskvalitet, bedre døgnrytme og mere energi. Det kunstige dagslys er et godt supplement til de dage, hvor det ikke er muligt at komme ud og få det rigtige dagslys."

Derfor skal du vælge døgnrytmelys
- Forskning viser, at lys har stor betydning for vores søvn og vores tilfredshedsfølelse. Herunder også tilfredsheden med vores arbejdsmiljø.
- Forskning viser også, at lys med høj farvetemperatur øger den mentale aktivitet hos mennesker og forbedrer arbejdsindsatsen, mens varmt lys gør os afslappede.
- Lys hæmmer produktionen af søvnhormonet melatonin hos mennesker, og derfor er vi mere aktive om dagen end om natten.
- For mennesker, der arbejder om natten, er døgnrytmelys en særlig gevinst. Lyset kan indstilles, så medarbejdere ikke producerer så meget søvnhormon og dermed bliver trætte eller falder i søvn. I lokaler, hvor der ikke kommer naturligt lys ind, kan døgnrytmelys have en positiv effekt på arbejdet.

/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/lindegarden_pleje_img_0243.jpg
/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/lindegarden_pleje_img_0995.jpg
/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/lindegarden_pleje_img_0997.jpg