Mikko-Armaturer på Panum Instituttet

/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/panum_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KUNDE Panum Instituttet i København
INSTALLATØR Wicotec Kirkebjerg (WK)
OMRÅDE Indendørsbelysning til laboratorier, mødelokaler,
gangarealer og kontorer - etape 3 og 4

 

Størstedelen af de mange kontorer, laboratorier, mødelokaler og gangarealer, der findes i det enorme Panum Institut i København, er oplyst af Solar Lights Mikko-armaturer.

Alt i alt er der over fire etaper opsat omkring 2.150 af de diskret udseende LED-armaturer, der især udmærker sig ved at kunne specialdesignes, så de kan integreres i alle gængse loftsystemer.

Mikko-armaturet er nemlig et såkaldt projektarmatur, der kan tilpasses kundens ønsker med hensyn til blandt andet monteringsbeslag, størrelse, lumenpakke og kelvinfarve.

Serien bygger på "back-light" konceptet, der sammenlignet med sidebelyste paneler giver bedre effektivitet og mulighed for at udskifte LED-komponenterne enkeltvis. Man kan vælge mellem opalafskærmning eller mikroprismatisk afskærmning.

Solar Light fik udviklet og godkendt en serie specialdesignede Mikko-armaturer i tre forskellige aflange og rektangulære størrelser, og i 2017 blev der installeret 950 af disse i forskellige dele af Panum Instituttet.

I 2018 vandt Solar Light et udbud om at levere yderligere armaturer til Panum Instituttet.
- Udbuddet omhandlede armaturer, der skulle integreres i Rockfons akustikloft- system, og det var faktisk vores tekniske beregninger fra Panum-leverancen i etape 1 og 2, der blev anvendt i udbudsmaterialet, fortæller Frank Silla, Belysningskonsulent hos Solar Light.

- Casen hos Panum demonstrerer især vores evne til at løse komplekse specialopgaver, som vi anser for at være en af vores kernekompetencer. I dette tilfælde er det et Rockfon loftsystem, vi har integreret til, men overordnet set kan vi tilpasse vore armaturer til alle gængse loftsystemer, hvilket er en af årsagerne til, at armaturet i dag findes i mange danske sygehuse og uddannelsesinstitutioner, siger Frank Silla

Panum Instituttet huser Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet under Københavns Universitet, og for ikke at forstyrre de fintfølende instrumenter og apparater i de forskellige laboratorier med frekvensstøj var det et krav, at hele lysinstallationen blev skærmet.

Wicotec Kirkebjerg (WK), der har stået for installationen, sørgede for skærmede kabler og Solar Light har sørget for, at alle armaturer er udrustet med de rette drivere og skærmet for frekvensstøj.

/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/panum_2.jpg
/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/panum_4.jpg
/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/panum_5.jpg
/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/paum_3.jpg