Det bedste lys til et hurtigt spil

Vi får en masse positiv feedback fra spillerne på helhedsoplevelsen sammenlignet med de almindelige lysmaster. Belysningen bliver et afgørende punkt på valg af center. Anders Oechsler

KUNDE & Padel Club Ringsted
TEKNISK PARTNER www.padelclub.dk/l/ringsted
OMRÅDE Sportsbelysning

 

Hypen omkring padelsporten er fortsat med at vokse i den seneste tid, og der bygges nye baner over hele landet. Så meget desto mere en årsag til at fremhæve vigtigheden af at udstyre disse nye sportsbaner med den bedst mulige belysning. Dette bl.a. for at opnå optimale forudsætninger for spillerne på banen, men også for at opnå energieffektive løsninger.

Padelbaner har en høj rekreativ værdi: om sommeren kan spillerne udnytte de kølige aftentimer, og om foråret eller efteråret kan de stadig spille, når solen for længst er gået ned. Det stiller samtidigt høje krav til banens belysning, så dette giver et ensartet og jævnt lys for spillere på banen. Hvis lysstyrken er jævnt fordelt på banen, giver det mulighed for hurtigere og mere fokuseret spil. Et samspil mellem skarpt lys og mørke skygger overanstrenger øjnene, fordi øjet hele tiden skal tilpasse sig og stille skarpt på omgivelserne og ikke mindst bolden.

Solar Light har leveret belysningsarmaturer til det nyligt åbnede padelanlæg i Ringsted. Belysningen giver en blændfri og fuldt oplyst sportsoplevelse på banen. Dette giver både spillerne og tilskuere en behagelig oplevelse uden skygger eller skarpe blændende gener fra lyset.

På padelanlægget i Ringsted blev der installeret belysningsarmaturer på 5 indendørs baner, 4 dobbelt og 1 enkelt, som var specielt tilpasset de omgivende forhold. Der blev anvendt Sport Lens Padel-armaturet med UGR-gitter, der er specielt designet til brug på padelbanen. Spillerne kan nu under hele kampen og på hele banen se bolden optimalt, idet lyset minimerer skyggerne til et absolut minimum. Dermed er standarderne for professionelle konkurrencer også opfyldt, og der er ikke længere noget i vejen for at afholde padleturneringer i fremtiden.

Anders Oechsler, Operations Manager hos Padel Club, beskriver resultatet af samarbejdet med disse ord: "Belysningen er én af de vigtigste faktorer i padelregi. I princippet skal man ikke lægge mærke til lyset. Man skal ikke blive blændet undervejs eller have mørke områder på banen. 

 

 

Vi får en masse positiv feedback fra spillerne på helhedsoplevelsen sammenlignet med de almindelige lysmaster. Fremadrettet forventer vi, at det bliver et afgørende punkt på valg af center.

Desuden var det vigtigt for os, at vores samarbejdspartner kunne give os god og professionel rådgivning. Herunder præsentation, visualisering af opsætningen i hallen, udregning af behovet for antal armaturer og mulighederne for de dæmpbare løsninger undervejs."

Vores teknikere og salgsteam arbejdede også med højt engagement for at opnå det optimale resultat. ”I Padel Club Ringsted har Solar Light leveret et armatur, som er udviklet specielt til padelsporten. Armaturet giver et helt jævnt og højt lysniveau, uanset montagehøjde, samtidig med at det ikke blænder. Armaturet er forsynet med et UGR-gitter, som er specialfremstillet til lejligheden, og gør, at blændingen i de fleste tilfælde kommer ned på et niveau med den belysning, man oplever i et åbent kontormiljø.

En helt unik løsning, som har en positiv indflydelse på den samlede spiloplevelse hos Padel Club.

"Padel er en sport, som i Danmark er i rivende udvikling, og Solar Light har fra starten været med i processen om at udvikle markedets bedste belysningsløsning til netop dette. Da padelsporten har sin opstart i Argentina og Spanien, har belysningen aldrig været et fokus for den oprindelige sport. Først da sporten tog sit indtog i Danmark, begyndte jeg at undre mig over den lave standard for belysning i de få padelhaller, der var. Vi har i mange år arbejdet med anderledes belysning til bla. tennis og badminton, så hvorfor skulle vi ikke også kunne det til padel? Sammen med vores leverandør, udførte vi utallige tests og beregninger, og vi fik skabt et armatur, der kunne levere det ønskede lysniveau, uden at blænde, men stadig med en meget høj effektivitet. Kombinationen af den meget lave blænding, sammenholdt med, at bolden aldrig forsvinder af syne ved et højt loop, gjorde, at vi ret hurtigt vidste, at vi havde skabt noget unikt. Vi vil gerne takke Padel Club for samarbejdet indtil videre og ser frem til flere spændende og lækre centre.” uddyber Solar belysningskonsulent Martin Frederiksen.

/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/padelclubringsted_l8v5741_small.jpg
/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/padelclubringsted_l8v5819_small.jpg
/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/padelclubringsted_l8v5757_small.jpg
/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/padelclubringsted_l8v5713_small.jpg
/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/padelclubringsted_l8v5779_small.jpg
/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/padelclubringsted_l8v5783_small.jpg
/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/padelclubringsted_l8v5732_small.jpg
/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/padelclubringsted_l8v5901_small.jpg