Slet eller gem ordrekladde

Fastbox er ikke tilgængelig

{{cart.Info.Name}}

Vil du gemme eller slette din indkøbskurv?

Udsigt uden miljøpåvirkning

Solar sætter lys på nordsvensk naturperle

Hvordan bygger man et hotelkompleks i vildmarken uden at påvirke naturen – og det i øvrigt skal stå klar på blot et halvt år?
Svaret: Man samarbejder – og lader Solar hjælpe med logistikken.
Få flere oplysninger om, hvordan Solar Light kan hjælpe med dit næste projekt, og læs om flere referenceprojekter.

Se alle projekter

Luppioberget uden for Övertorneå er et sted, som faktisk ikke kan beskrives med ord.
Her breder et klippelandskab sig ud med en kilometerlang udsigt over Torne elv og Tornedalen, og stedet er et billede på, hvordan den svenske natur er, når den er allersmukkest. Sådan et sted vil man selvfølgelig ikke spolere unødigt, men samtidig er det jo et område, som så mange som muligt skal have chancen for at opleve. Ud fra disse perspektiver besluttede parret Johan og Sara Väisänen i destinationsselskabet Explore the North at bygge anlægget Lapland View Lodge i begyndelsen af ​​2021.

– Det her er et landskabshotel i ordets bogstaveligste forstand. Vi befinder os på et unikt sted med et meget stort vækstpotentiale. Men hvis vi skulle begynde at ændre det unikke – som frem for alt er selve bjerget – så ville stedet ikke være så unikt længere, siger Johan Väisänen og fortsætter:

– Derfor besluttede vi at bygge hele hotellet på en måde, der ikke påvirker omgivelserne. Den eneste flade, vi virkelig har rørt ved, er der, hvor restauranten med 150 pladser er placeret. Resten af ​​anlægget er bygget sådan, at man kan flytte hele landskabshotellet uden overhovedet at påvirke naturen. Det eneste, man ville kunne se, ville være fem små huller, hvor soklerne har stået.

/globalassets/se/solar-magasin/2022-sm2/artikel-05-utsikt-utan-averkan/lapland-view-lodge-winter-souna-solar-1200x630.jpg

Udfordrende projekt

Byggeriet af Lapland View Lodge med 40 separate hytter begyndte i maj 2021, og installationsopgaven endte hos Enbuske Konsult och El. – Projekter indebærer altid vanskeligheder, og det her... Det var ikke nemt. Da hele konstruktionen er placeret oven på klipperne, var det ikke hensigtsmæssigt at nedgrave kablerne.

I stedet er al strøm trukket i tremmeristen. Det var en udfordrende opgave, men slutresultatet blev utroligt godt. Solar har leveret kabler, belysning og installationsmateriale til hele projektet. For at opnå en rigtig god belysning på stedet blev Solar Lights lyseksperter også taget med på råd for at komme med forslag til belysningsløsninger og visualisere dem i 3D.

– Det fungerede rigtig godt. Det er altid trygt for kunden at kunne få et billede af, hvordan det kommer til at se ud, allerede inden det er relevant, og en tæt dialog med belysningseksperterne gør arbejdet lettere for os installatører, siger Robert Enbuske.

 

To kilometer LED-liste

På anlægget har Robert Enbuske og hans team blandt andet installeret godt to kilometer LED-lister. Al belysning på hotellet er Plejd-styret og styres efter solens op- og nedgang. Samlet set har Lapland View Lodge nu fået en belysning, der yder Luppioberget retfærdighed. – Vi er fantastisk tilfredse med denne levering, både fra Enbuske og fra Solar. Det, der virkelig har skilt sig ud, er alle parters lydhørhed, og at alt har været enkelt og kundeorienteret. Samarbejde er nøglen til at kunne lykkes med denne type projekter. Her har vi haft tætte og gode dialoger baseret på tillid, åbenhed og langsigtet perspektiv. Hvis man arbejder på den måde, har man altid de rigtige forudsætninger for at skabe noget virkelig godt, siger Johan Väisänen.

 

Godt et halvt år efter projektet startede i begyndelsen af ​​maj, var Lapland View Lodge åben for offentligheden den 16. december 2021. En meget vigtig faktor for at kunne gennemføre byggeriet så hurtigt er et velfungerende materialeflow, siger Robert Enbuske: – Solar var ekstremt dygtige i dette projekt. Vi havde brug for løbende at fylde op med materialer, og de var altid i stand til at skaffe tingene med korte leveringstider. Vi havde leveringer stort set dagligt. Og vi havde hele tiden en tæt dialog, hvor jeg altid kunne ringe til min Solar-forhandler, hvis der skete noget uventet, hvorefter han løste det. Den form for samarbejde er meget værdifuldt for at kunne lave et projekt som dette med gode resultater på kort tid.

Det var en udfordrende opgave, men slutresultatet blev utroligt godt JOHAN VÄISÄNEN, EXPLORE THE NORTH


Lapland View Lodge er et landskabshotel på Luppioberget uden for Övertorneå, som drives af destinationsselskabet Explore The North. Byggeriet af Lapland View Lodge begyndte den 5. maj 2021, og det færdige anlæg blev indviet den 16. december samme år. Lapland View Lodge har 40 hytter med i alt 80 senge samt en restaurant, der kan rumme 150 gæster.