Slet eller gem ordrekladde

Fastbox er ikke tilgængelig

{{cart.Info.Name}}

Vil du gemme eller slette din indkøbskurv?

Ny stibelysning skaber sikkerhed på Læsø

Belysning på Læsø

/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/laso_1_web.jpg
KUNDE Læsø Kommune
RESULTAT Udendørs LED vejbelysning til hele øen
INSTALLATØR Læsø Forsyning

 

Da Læsø Kommune i efteråret besluttede, at det var på tide at udskifte hele øens gadebelysning, valgte man at gennemføre en fysisk prøveopsætning og test af tre forskellige armaturer fra tre forskellige anerkendte leverandører.

Solar Light stillede op til test med et armatur fra Siteco, som er en ny serie kaldet Streetlight 11-serien. Heldigvis vandt SL11 Micro testen, og allerede i januar påbegyndte Læsø Forsyning opsætningen af de i alt 500 armaturer, der kræves for at oplyse de små og lidt større veje på den lille ø i det nordlige Kattegat.

SL11 serien er kendetegnet ved en høj ydeevne og en stor fleksibilitet, der gør, at den kan tilpasses til de fleste tekniske udendørsbelysningsanlæg. Armaturet anvender den nyeste og mest avancerede LED-teknologi, der med en optimeret reflektorteknologi og nogle meget holdbare komponenter gør det til et af markedets mest energieffektive og vedligeholdelsesvenlige udendørsbelysningsarmaturer.

LED-panelerne i et SL11 armatur kan monteres med forskellige optiker, der gør det muligt at skræddersy armaturet til at lyse i lige præcis de retninger, der er brug for. Et panel kan f.eks. lyse frem på vejen, mens et andet – i samme armatur vel at mærke - kan lyse bagud mod en cykelsti. Vejene på Læsø er dog så tilpas små og ensartede, at man her kunne nøjes med en eneste standard-optik på alle armaturer.

Testen af de tre udvalgte armaturer blev fortaget af Læsø Forsyning, der har ansvaret for elnettet på den lille ø, og står selv for både montage og vedligeholdelse af øens vejbelysning.

- I bedømmelsen af de enkelte armaturer blev der ikke kun set på udseende, pris og kvalitet af belysningen. Elementer som bl.a. montagetid, fleksibilitet, enkelthed og leveringsgaranti indgik også som vigtige bedømmelsesparametre, fortæller Jørgen Appelquist, belysningskonsulent hos Solar Light.
   
- Alle dele til SL11 er fast lagervare hos Solar Light, og hvis et armatur pludselig skal erstattes, har vi dag-til-dag-levering til Læsø. Det er der ikke andre leverandører, der kan klare, siger Jørgen Appelquist.

Blandt yderligere faktorer, der fik Læsø Forsyning til at vælge SL11, nævner Jørgen Appelquist muligheden for individuel dæmpning af et eller flere armaturer som Læsø Forsyning selv har mulighed for at programmere samt et nyt matteret glas foran reflektoren, der minimerer blændingseffekten.

/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/laso_2_web.jpg
/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/laso_3_web.jpg
/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/laso_4_web.jpg
/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/laso_5_2.jpg