Kontorbygning

Strålende eksempel på vellykket samarbejde

Da Bygg-Göta skulle renovere en stor kontorejendom på Kämpegatan i Göteborg, blev Solar Light koblet på allerede tidligt i processen. Efter et velfungerende samarbejde kan de nyindflyttede lejere nu arbejde i lyset af specialtilpassede løsninger, der er lige så stilrene, som de er praktiske.

se alle projekter

Bygg-Göta er et ejendomsselskab baseret i Göteborg, som gennem 70 år har bygget, renoveret og administreret både bolig- og erhvervsejendomme. Bygg-Göta ejer blandt andet hele Bronsen-kvarteret i det centralt beliggende Gullbergsvass, hvor man efterhånden har forædlet de gamle industrilokaler til moderne kontorer. Seneste etape i projektet har været husene langs Kämpegatan 4-16, hvor lejerne i slutningen af 2018 kunne flytte ind i topmoderne lokaler. I forbindelse med renoveringen kontaktede Bygg-Göta på et tidligt tidspunkt Solar Light for at få hjælp til belysningen i ejendommen.

– Det, der var sjovt ved det her projekt, var, at Bygg-Göta virkelig turde investere i belysning. Belysning bliver desværre ofte set som en ren nødvendighed, men her valgte man fra starten at se det som en del af indretningen, hvilket vi selvfølgelig synes er vildt sjovt, siger Andreas Johansson, salgschef i Solar Light. Han fortsætter:

– Ofte får vi kun en arkitekttegning af, hvordan ejendommen ser ud med tomme lokaler, og i bedste fald får vi en idé om, hvordan indretningen er tænkt. Her kastede man alting op i luften, og så fik vi lov til at være med fra et tidligt tidspunkt, hvilket betød, at vores ekspertise virkelig kom til sin ret. Og på den måde er betingelserne for et vellykket resultat naturligvis i top. Vi er meget stolte af helheden her og ikke mindst af, at samarbejdet fungerede så godt mellem alle involverede.

Projektet brugte en række forskellige standardprodukter fra Solar Lights sortiment. Flere af disse blev også forfinet til at blive tilpasset projektet: Fx blev der brugt færdigkoblede armaturer for at kunne udføre montagen mere effektivt. En anden vellykket specialtilpasning er, at en stor del af produkterne er speciallakerede, så de passer ind i kontorets interiør.

– Det var utroligt vellykket, siger Andreas Johansson. Armaturer er normalt hvide, men her valgte man i stedet at male dem sorte. Det er ekstra sjovt, fordi det viser, hvor fedt det kan være, når man tør prøve noget nyt.

Installationen er lavet af Högsbo El, som længe har arbejdet for Bygg-Göta – men som også har været kunde hos Solar i længere tid.

– Der er primært to ting, jeg sætter pris på ved at arbejde med Solar. Den ene er, at du altid får svar på dine spørgsmål, og du får det hurtigt. Det andet er engagementet. Personalet kommer gerne ud på stedet for at se på projektet, hvilket er et godt grundlag for et godt slutresultat, siger Mats Danielsson fra Högsbo El, og han fortsætter:

– En fordel ved at have Solar Lights ekspertise med på et tidligt tidspunkt er, at man får alle beregninger sort på hvidt, så man ikke behøver at sjusse sig frem og tage for mange eller for få armaturer ind. Mange gange når man selv skal vurdere det, tager man måske lige et ekstra for at være på den sikre side.

Sven Thompson er projektleder hos Bygg-Göta og den, der har stået for renoveringen af ejendommen på Kämpegatan, og han er også tilfreds med samarbejdet.

– Samarbejdet med Solar betyder for mig fart, viden og engagement. I dette tilfælde er vi meget tilfredse med slutresultatet, det blev meget vellykket. Belysningen fremhæver det særlige ved lokalerne, og vi lader lyset fylde ekstra meget i stedet for at skjule det. Vi har bestemt haft meget fokus på økonomien, men vi har også fået rigtig god belysning for pengene.

Sven Thompson og Bygg-Göta har arbejdet med Solar Light mange gange før, men det er sjældent, at samarbejdet begynder på så tidligt et tidspunkt som her – og der er flere fordele ved det, siger han:

– Det her projekt har til tider været lidt kompliceret: For eksempel har vi forskellige etagehøjder på de forskellige niveauer. Det stiller særlige krav til for eksempel lysafskærmning, og der er det godt at få en idé om løsningerne tidligt i forløbet, siger Sven Thompson og fortsætter:

– En anden stor fordel er, at vi kan se et produkt tidligt i processen og få en idé om prisen. Det betyder, at vi kan få styr på omkostningerne, samtidig med at vi ved, at slutresultatet bliver rigtig godt.

 

Stuefølelse.

Afslappet belysning til afslappede og kreative møder.

Trappehus, der gør væsen af sig.

Stilrene lamper skaber et veloplyst og iøjefaldende trappehus.

Udendørsbelysning.

Med det rette lys skabes en imødekommende facade.

Nysgerrig efter at vide, hvad Solar Light kan gøre for dit næste projekt?

Vores produkter inden for belysning er nøje udvalgt. De er af høj kvalitet og vil med garanti give dig god værdi for pengene i lang tid fremover. Via vores lyseksperter tilbyder vi lysberegning, der sikrer, at den rigtige belysning altid ender det rigtige sted, uanset om belysningen skal monteres indvendigt eller udvendigt. Ved hjælp af vores kompetence og ekspertise sikrer vi, at dit arbejde forløber så gnidningsløst som muligt, og uanset hvad du leder efter inden for belysning, har vi løsningen til dig. Vi ved, hvad moderne belysning betyder for mennesker, miljøet og pengepungen.

Oplev Solar Light her