Slet eller gem ordrekladde

Fastbox er ikke tilgængelig

{{cart.Info.Name}}

Vil du gemme eller slette din indkøbskurv?

Naturligt og ensartet lys på skole

/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/frederiksbjergskolen_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KUNDE Aarhus Kommune
OPGAVE Totalentreprise på belysning både
udendørs og indendørs
OMRÅDE 15.000 m² integreret skole og
børnehave i centrum af Aarhus

 

 

På det prisbelønnede projekt Frederiksbjergskolen i Aarhus var ambitionen at bygge en lys og moderne skole, der udfordrer den gængse ide om institutionsbyggeri og skaber det bedst mulige læringsmiljø for skolens børn. Visionen var at skabe et naturligt lys i både klasselokaler og opholdsområder – indendørs som udendørs. Derfor valgte bygherren at få lavet en skræddersyet løsning fra Solar Light.

Den største udfordring ved projektet var at skabe et ensartet og behageligt lys og samtidig imødekomme arkitekterne Henning Larsens ønske om at have de indendørs lyskilder fordelt med varierende afstande til hinanden. Arkitekterne ville væk fra det ofte kedelige lys, som præger så mange institutioner, fortæller Peter Moesby, belysningskonsulent hos Solar Light.

For at efterleve dette ønske var der behov for at lave en lang række detaljerede lysberegninger, så man kunne sikre, at lyskildernes placering understøttede det dynamiske design og samtidig leverede et jævnt og sundt lys. De 1.200 specialdesignede 60x60 cm LED-armaturer blev tilmed installeret 3,5 centimeter oppe i selve loftet, for at skabe en følelse af ovenlys og samtidig give struktur til loftet. Selv i skolens sportshal er de store Sport LED-armaturer fra Solar Light faset ind i loftet. 

 

Skolen er fra projektets begyndelse skabt med fokus på, at alle skal kunne benytte sig af de udendørs arealer, når skoledagen er forbi. Derfor har Solar Light lagt vægt på at vælge en løsning, der er ekstra modstandsdygtig og kan holde til lidt af hvert.

- Rundt omkring multibanerne på skolens tag, har vi monteret forstærkede LED-projektører, der uden problemer kan holde til at få besøg af kvarterets lokale fodbolddrenge, uddyber Peter Moesby.

Alle lyskilder på Frederiksbjergskolen er monteret med DALI-drivere, der automatisk regulerer lysstyrken og sikrer, at mængden af kunstigt lys er afstemt efter det naturlige lysindfald. Armaturerne er tilsluttet bevægelsessensorer, der betyder, at lyset tænder og slukker afhængigt af om de specifikke områder og lokaler er i brug eller ej.

/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/frederiksbjergskolen_2.jpg
/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/frederiksbjergskolen_3.jpg
/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/frederiksbjergskolen_4.jpg
/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/frederiksbjergskolen_1.jpg