Belysning til partikelterapicenter

/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/dcpt_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KUNDE Dansk Center for Partikelterapi
OPGAVE Hygiejnisk undersøgelseslys
INSTALLATØR Caverion

 

Belysning til Danmarks første partikelterapicenter 

Det første spadestik til Dansk Center for Partikelterapi blev foretaget i oktober 2017. Centeret skal skabe rammen om en ny form for kræftbehandling i Danmark, og Solar Light er stolte af at have været med helt fra start. 

- Som behandlingscenter har de behov for LED-belysning med høj intensitet, god farvegengivelse og armaturer, der var nemme at servicere, siger Torben Conradsen, belysningskonsulent hos Solar Light.   

Partikelterapi er en behandlingsmetode, der er langt mere skånsom for kroppen end almindelig strålebehandling. Den nye teknologi rammer kræftknuden mere præcist, og patienterne vil opleve færre bivirkninger. De første patienter har allerede modtaget de første behandlinger, da centeret åbnede i Aarhus i januar 2019.

Da behandlingsrummene skulle udstyres, leverede Solar Light 60x60 armaturer:

 

- Der, hvor disse 60x60 armaturer adskiller sig fra de klassiske er, at de er nemme at skille ad. Det er en fordel for en institution som denne, fordi man kan tage lyskilden ud, når den skal serviceres. Det er praktisk, idet man minimerer gener for patienter og personale mest muligt. Samtidig er det langt mere hygiejnisk, når man slipper for at skulle nedtage hele armaturet, fortæller Torben Conradsen.

Nede i kælderen står den protonaccelerator, som leverer protonstråling til behandlingsrummene. Selve partikellamperne er specialfremstillede, men Solar Light har installeret simple grundarmaturer med lysrør, som er placeret i Gantry. Foran lysrørene monteres en opal afskærmning, så det kommer til at fremstå som en stor lysende flade, så rummet er godt oplyst. Gantryen er den maskine, der med en roterende arm drejer rundt om patienten, og leverer strålebehandling.

Med et helt nyt byggeri er det naturligt at installere LED-lyskilder i hele centeret. I alt fra kontorgange og trapper til behandlingsrum er der anvendt LED armaturer, der med høj intensitet giver det nødvendige lys til god behandling af patienterne. Dog er der er særlige områder, hvor elektronikken ikke kan klare påvirkningerne fra acceleratoren. Her er der anvendt lysrørsarmaturer med traditionel spole.

/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/dcpt_2.jpg
/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/dcpt_3.jpg
/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/dcpt_4.jpg
/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/dcpt_5_web.jpg