Slet eller gem ordrekladde

Fastbox er ikke tilgængelig

{{cart.Info.Name}}

Vil du gemme eller slette din indkøbskurv?

Et lysdesign til flere formål

Belysning til Boxit Aalborg

/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/boxit_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KUNDE Boxit
INSTALLATØR Intego
BYGHERRE Escot Erhvervsejendomme

 

Da en ny BOXIT-afdeling skulle bygges i Aalborg, fulgte der store ambitioner med fra bygherres side. Den store syv-etagers bygning har mange formål og til hver etage havde bygherren meget forskellige ønsker og behov. De fem nederste etager, som består af kontorhotel, depotrum, læssehal og butik skulle have en fornuftig, men lækker lysindretning, som ville egne sig til hvert formål. På de to øverste etager, skulle bygherre have egne kontorer og kravet var et lysdesign, som ville passe ind i den øvrige kontorindretning.

BOXIT var derfor på udkig efter en belysningsleverandør, som kunne levere alt fra standardprodukter til specialdesignede løsninger og som samtidig havde de kvalifikationer, der var nødvendige for at kunne udføre de krævende tekniske beregninger.

Specialdesignet belysning sætter spot på og en udfordring løses
Til bygherrens kontorer blev der jongleret mere med de kreative ideer, som designere, arkitekt og bygherre udviklede. Her var det Solar Lights opgave at sikre et lækkert og velbelyst kontorlandskab, der kunne understrege bygherres store kreativitet. Bygherre designede og byggede desuden smukke akustiklofter igennem hele kontormiljøet, hvor Solar Light bidrog med forslag og mockup på belysningsløsninger, der ville passe godt til husets indretning. 

”En af udfordringerne var, at det er svært at arbejde med indbyggede akustiklofter, idet disse er særligt sensitive og man nemt kan komme til at beskadige deres funktionalitet – til trods for, man er meget forsigtig. At installere LED-strips og spot i et følsomt akustikloft er ingen nem sag,” forklarer Martin Hosbond, der er projektkoordinator hos Solar Light.

 

Han fortsætter:
”Vores løsning til bygherres flot udførte akustiklofter var at lade LED-stripsene ligge bagved en afdækning oppe på væggen, så de kunne lyse ned ad væggen på en behagelig måde. Herved undgik vi, at lyset ramte væggen direkte og blev for skarpt. Og samtidig fjernede vi al risiko for at beskadige akustiklofterne."

Udlejningsetager, hvor man har lyst til at være
De nederste etager består af butik, kontorhotel og depotrum med tilhørende læssehal for nem af- og pålæsning. Her var nøglen økonomisk fornuftige professionelle løsninger. Til BOXIT-butikken faldt valget på Falcon paneler, der dels giver en flot grundbelysning med lav blænding og god farvegengivelse, samt Focus Track-skinnespots, der er nemme at justere.

Til BOXIT-depotrummene og gangarealerne installeredes Ledtro grundarmaturer og i læssehallen faldt valget på Lumindu, der er en industriarmaturserie, som er bredstrålende og derfor sikrer en høj belysningsvirkningsgrad. Det er samtidig et meget alsidigt produkt, der kan tilpasses alle løsninger med mange spredninger. Ved kontorhotellet blev der installeret Falcon-paneler sammen med LED-strips, da disse produkter i samspil giver en hyggelig atmosfære og har en god effektbelysning.

/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/boxit_2.jpg
/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/boxit_3.jpg
/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/boxit_4.jpg
/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/boxit_6.jpg