Slet eller gem ordrekladde

Fastbox er ikke tilgængelig

{{cart.Info.Name}}

Vil du gemme eller slette din indkøbskurv?

Konkurrencelys i svømmehal

/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/aarhus_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KUNDE Aarhus Svømmestadion
INSTALLATØR NMT EL Service
OMRÅDE Mindsker generede genspejlinger i bassinet
og nedsætter vedligehold og energiforbrug

 

Da Aarhus Svømmestadion stod foran en gennemgående renovering, var et af fokusområderne at skabe en bedre belysning, der kunne være med til at løfte hallen op på internationalt konkurrenceniveau. Hos Solar Light ved man, at det er en helt særlig disciplin at lave lys i en svømmehal. Det store bassin og de lange, brede og ofte lavloftede haller besværliggør installationsprocessen og stiller særlige krav til armaturernes placering. 

For at imødekomme de komplekse krav foretog Solar Light derfor en række detaljerede lysberegninger, der viste, at det grundet bassinets størrelse ikke var muligt at skabe en sidebelyst løsning, der gav den ønskede lysstyrke uden generende refleksioner. Løsningen blev derfor at installere en større mængde armaturer, der lyser ved moderat styrke fordelt i hele hallen for at undgå kraftige refleksioner men samtidig skabe et klart lys.

- En af de største udfordringer er at lave en løsning, der er behagelig for øjnene. Armaturerne hænger i princippet over et stort spejl, og det åbne rum er utaknemmeligt at arbejde med. Derfor har det været vigtigt for os, at løsningen hverken blænder folk i eller over vandet, forklarer Claus Fajstrup Nielsen, der er salgsingeniør i Solar.

Valget af armatur faldt på SWIM LED-modellen, der er en del af Solar Lights Sport-serie og er bygget til at opfylde netop de krav, der er til belysningen i en svømmehal. Armaturet er bygget i rustfri, pulverlakeret stål, og LED-lyskilderne er beskyttet bag en klar plexiglasplade, ligesom alle elektroniske dele er vand- og klorsikrede ved hjælp af IP67-kittede installationer. SWIM LED har samme gennemprøvede holdbarhed som de resterede armaturer i Sport-serien.

SWIM LED-armaturerne medfører desuden et lavere energiforbrug, og levetiden på 60.000 timer – modsat den tidligere løsnings 20.000 timer – sikrer et minimum af vedligehold. Den lave vedligeholdsgrad er særligt praktisk i svømmehaller, hvor armaturerne er installeret over vand og kun kan tilgås fra stillads i tilfælde af udskiftning eller service. 

Den nye lysløsning er integreret i den eksisterende analoge lysstyring. Det betyder bl.a., at man er i stand til at skifte mellem forskellige lysstyrker i forbindelse med træning og turneringer. 

/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/aarhus_2_web.jpg
/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/aarhus_3_web.jpg
/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/aarhus_4_web.jpg
/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/aarhus_5_web.jpg