Praktikforløb i Solar

Vi bidrager gerne med at omsætte teori til praksis, og vores industriafdeling har haft fornøjelsen af at have Marcus Ziegler i praktik i otte måneder. Marcus har haft sine egne opgaver og har deltaget både i kundemøder og salgsmøder og på den måde fået et godt indblik i mange opgaver og udfordringer. Vi har stillet ham nogle spørgsmål omkring hans oplevelser.

Hvad forventede du af praktikken?

”Jeg vidste ikke helt, hvad jeg gik ind til, derfor havde jeg faktisk ikke verdens største forventninger til en praktikperiode. Det eneste, jeg håbede på, var at jeg kom til at lave noget arbejde der kunne bruges til noget, så det ikke blev noget “fejedrengs-arbejde". Da jeg modtog introprogrammet, begyndte jeg hurtigt at glæde mig. Det så ud til, at være nogle rigtig fede opgaver, jeg skulle beskæftige mig med, så jeg kunne ikke vente med at komme i gang.”

/globalassets/dk/karriere/marcus-ziegler-cirkel.png

Hvad har du fået ud af praktikken?

”Jeg ved dårligt nok, hvor jeg skal starte. Jeg tror, det nemmeste svar vil være, at det ville være tæt på umuligt at give mig mere med på kun 8 måneder.

Jeg har fået indblik i hele Solar og har lært hvordan den daglige drift er i en stor organisation, både på det operationelle og strategiske plan.

Jeg er blevet klogere på det forretningsmæssige perspektiv og de mange forskellige processer, der indgår i driften af virksomheden.

Jeg har hilst på og arbejdet sammen med folk på kryds og tværs af afdelinger og landegrænser, hvilket har gjort mig bedre til at se ting fra flere perspektiver og andre synspunkter - en god idé ét sted, er ikke altid en god idé i en anden afdeling.

Jeg har været meget heldig at få lov til at prøve kræfter med en masse spændende og forskellige opgaver, som har givet et bedre kendskab til både Solar som forretning men også forretning generelt.

Jeg er blevet udfordret meget under min traineeperiode ved Solar, både på det faglige såvel som det personlige plan og er blevet betroet med en masse ansvar, i forbindelse med mange opgaver, hvilket har været rigtig fedt. Jeg er blevet kastet ud i nye ting, som har været med til at udvikle mig enormt meget. Fagligheden, som jeg har fået under min traineeperiode fra de ting, jeg har beskæftiget mig med, havde jeg aldrig regnet med, at jeg skulle være så heldig at have fornøjelsen af. Jeg har fået lov til at hjælpe til på mange fede projekter, hvor bl.a. strategi, forretningsudvikling, salgsstrategi, etc. indgår. Det var ikke lige det jeg havde troet, at jeg fik lov til at være en del af under en praktikperiode, men der blev jeg glædeligt overrasket. Det har været en fornøjelse at få æren af, at prøve kræfter med den slags.

Jeg føler ikke, at jeg har været ude i en praktikperiode, det føles nærmere som om jeg har været en fast del af Solar over en længere periode, med de opgaver og de mange forskellige ting, jeg har været så heldig at få lov at deltage i.”

Hvad har du lært under praktikken?

”Jeg har forstået, hvor vigtigt det er, ikke at holde sig tilbage og være bange for at stille spørgsmål. Hellere et spørgsmål for meget end et for lidt. Det kan være nødvendigt indimellem at stille spørgsmål, for at sikre sig en viden, andre besidder. I den forbindelse giver det tit og ofte også bedst mening, at stille spørgsmål inden man påbegynder en opgave, for at opnå den viden, der skal bruges for at kunne løse opgaven.

Jeg har lært, at det ikke behøver være en øv-oplevelse at gå på arbejde, og hvor meget et godt arbejdsmiljø og gode kollegaer har at sige. Jeg har også dannet mig en forestilling af, at hvis man siger ting højt i Solar, kan mere eller mindre det hele lade sig gøre. Om ikke andet bliver man i hvert fald hørt, hvilket bl.a. også er med til at gøre Solar til et rart sted at være.

Derudover har jeg fået en masse personlig og faglig udvikling med på vejen og opnået en indsigt i den daglige drift af en stor organisation. Jeg er blevet trænet i benyttelse af bestemte teknikker, når der skal laves et salg, og er blevet dygtigere til at tænke forretning, hvor flere forskellige parametre spiller ind. Jeg har mødt og været tilknyttet nogle meget kompetente og gode mennesker, som har set mig i øjenhøjde og været gode til at lære fra sig.

Jeg har haft otte rigtig gode og lærerige måneder, hvor jeg har opnået en større faglighed, dygtiggjort mig inden for mit fag, blevet udrustet med masse ny viden, bl.a. omkring den daglige drift af en større organisation, fået kendskab til nogle kompetente og gode mennesker, samt udviklet mig meget på det faglige og personlige plan. De otte måneder og mange forskellige projekter, jeg har været heldig at få lov til at være en del af, har hjulpet mig til at bestemme hvilken retning, jeg ønsker at bevæge mig i for fremtiden. Jeg har fundet ud af, hvilke arbejdsområder og arbejdsopgaver, jeg har fundet interessante og som passer godt til min personlighed og hvilke, der har været knap så interessante.

Solar planlægger og strukturerer et meget kompetent og lærerigt forløb som trainee, så hvis du har ambitioner og tager dig selv og din fremtid seriøst, så er Solar et fedt sted at have sin daglige gang under sin praktikperiode. Jeg kan varmt anbefale en fremtid hos Solar, om det er som trainee, praktikant, studiemedhjælper, et job, eller noget helt andet, så er det et rart sted at være, og man har lyst til at komme på arbejde.”

 

Kom med på holdet

Læs mere om, hvordan det er at arbejde i Solar på vores karriere-side.

Se vores ledige stillinger