Elev i Solar

Hos os bliver du en del af holdet fra første arbejdsdag.

Du kommer til at gøre en forskel for vores kunder hver eneste dag, når du hjælper dem med at finde frem til de helt rigtige produkter, eller den løsning, der letter deres arbejdsdag. Og når vi snakker produkter inden for klima og energi, så hjælper du vores kunder med at drive den grønne omstilling i Danmark.

Lad os gøre en forskel sammen.

Send din ansøgning i dag
/globalassets/images/hero-images/customer-centre-man-woman-shelves-800x500.jpg

Hvad laver man som elev?

Du bliver gradvist introduceret til vores virksomhed, produkter og services, og i løbet af din handelsuddannelse er du 10 uger på skole. Du er afsted 1 uge ad gangen, hvor du lærer andre elever at kende, får viden og et stærkt sammenhold.

Dine arbejdsopgaver kommer til at variere. Du får lov at prøve kræfter med mange dele af vores forretning; alt lige fra at stå i butikken, pakke på lageret, lave tilbud på kontoret, være på kundebesøg med en kørende sælger og at være i praktik hos en kunde.
Du arbejder normalt inden for 7:30 til 16:00 på hverdage og ikke i weekenden.

Vores bedste råd
Vær nysgerrig og opsøgende og ræk ud til dine kollegaer, for du er i en organisation, hvor den adfærd bliver værdsat. Gør det fra dag 1 - så står både kunder og kollegaer i kø for at hjælpe dig.

Viljen til at ville lære faget og servicering af vores professionelle kunder er den bedste vej til succes.

/globalassets/dk/karriere/elev-i-solar/elev-citat-august.jpg

Hvad kan man forvente af os som elevplads?

Hos os får du mulighed for at bruge det du lærer på skolen med det samme. Få brugt din teori i praksis og test af om lærerbøgerne passer med virkeligheden.

På vores årlige elevdag møder du alle de andre elever i Solar. Vi hører nogle faglige indlæg og lærer hinanden bedre at kende. Det er nemlig vigtigt at du får et netværk af ligesindede, som du kan spejle dig i. At I får et godt sammenhold.

Vi støtter dig hele vejen, da vi ønsker at give dig en god og faglig uddannelse, og når du i slutningen af din uddannelse skal til fagprøve skyder vi den i gang sammen, sparrer undervejs, og er med dig på selve eksamensdagen. Vi synes nemlig at den skal fejres sammen.

Vi forventer at du brænder for faget, har lyst til at lære, er moden og mødestabil, da vi gradvist giver dig mere ansvar og selvstændige arbejdsopgaver.
Vi ønsker at give dig de bedste forudsætninger og gøre dig eftertragtet i dit videre arbejdsliv, men det kræver selvfølgelig også noget af dig.

Varighed

Uddannelsens varlighed er 2 år.

Adgangskrav

HHX, EUD/EUX Business eller STX/HF/HTX + 5 ugers EUS.

Økonomi

Du modtager elevløn under uddannelsen.

Skoleforløb

5 hovedforløb + valgfag, som vælges i samarbejde med os.

/globalassets/dk/karriere/elev-i-solar/bc_syd_left.jpg

Hvor skal du på skoleophold?

Alle handelselever i Solar går på den samme skole; BC Syd på Sydals. Det giver et super godt sammenhold blandt eleverne at de alle samles på de 10 ugers skoleophold. 

På skolen kan du faktisk møde nogen af dine kollegaer fra Solar, da vi har flere, teknisk dygtige medarbejdere, der bidrager med faglig undervisning. Det er vi naturligvis ret stolte over.

/globalassets/dk/karriere/elev-i-solar/anita_1000x842.jpg

Det bedste ved at være elev

Som elev i Solar får man meget ansvar og får lov til selv at sidde med forskellige opgaver. Dermed ikke sagt, at man er fuldstændigt overladt til sig selv, for der er masser af hjælp at hente hos mine dygtige kollegaer. Opgaverne kan blandt andet bestå af at lave et tilbud til kunden. Men hvis kunden har brug for varer som vores system ikke kender, så er det min opgave at indhente diverse oplysninger hos en leverandør. Dvs. jeg har tæt kontakt med vores leverandører.

Da jeg startede hos Solar vidste jeg intet om de varer vi sælger, eller kendte til systemerne som der arbejdes i. Men det havde heldigvis ingen betydning, for man bliver rigtig godt klædt på undervejs i ens elevtid.

Hverdagen er bestemt ikke ens og allerede nu efter et år hos Solar, har jeg udviklet mig enormt på det faglige, men også på det personlige plan.
-Anita, Elev

Handelselev Oliver Chabert deltog i Verdens Vildeste Brobyggere

/globalassets/dk/karriere/elev-i-solar/vvb05-web.jpg

Verdens Vildeste Brobyggere er en brobygningskonkurrence, hvor tre hold af landets bedste lærlinge og studerende skal dyste om at bygge 12-18 meter lange broer over en kanal. I 2023 var det C.W. Obels Kanal i Aalborg. Konkurrencen foregår på tid, foran rullende kameraer, tusindvis af mennesker og et benhårdt dommerpanel af nogle af landets mest erfarne brobyggere.

Det var første gang, at der var handelselever med i projektet, og handelselev (el) Oliver Chabert repræsenterede Solar.

Gennem flere måneder har lærlinge fra forskellige fag arbejdet med at designe og bygge en bro, der skulle samles på bare 7 timer.

Til finalen summede det ved C.W. Obels kanal med besøgende, musik til arbejdet, højt humør, godt samarbejde og koncentration til det sidste.

Desværre vandt Team Oliver ikke, men de fik så meget andet med i bagagen gennem forløbet.

Vi støtter op om projektet for at være med til at vise, hvor meget erhvervsuddannelserne kan bruges til. Og at handelsuddannelsen var med i år, gør det bare endnu mere attraktivt at vælge den karrierevej.

Se flere billeder fra konkurrencen på LinkedIn >>

En del af DI Lærepladsfællesskab

Vi vil gerne gøre en forskel indenfor lærlinge- og elevområdet, og vi er derfor via DI medlem af et fællesskab for virksomheder, der uddanner lærlinge og elever. DI Lærepladsfællesskabet har lavet en video, der giver os mulighed for at vise et glimt af hverdagen som elev, blandt andet i Solar. Vi ved, at det hver dag kræver en indsats af alle medarbejdere, at vi uddanner elever, og vi bliver særligt stolte når en elev fortsætter deres karriere hos os efter endt uddannelse.

Mød vores elever

Som elev hos os får du mulighed for at deltage i forskellige events hvor du repræsenterer Solar. Hør Kamilla, Oliver og Sara fortælle, hvorfor du bør overveje at vælge Solar som din læreplads.