Bred vifte af ladestandere

Solar har en bred vifte af ladestandere til forskellige markeder fra flere forskellige leverandører. Uanset om du har brug for en ladestander til privat brug eller til erhverv, så hjælper vi dig med at finde den rigtige.

Se alle ladestandere

Se udvalg i webshop
Se alt tilbehør

Se udvalg i webshop

Hvordan vælger man den rigtige ladestander til det private marked?

Som privatperson er du interesseret i en effektiv og korrekt ladestander til din el- eller hybridbil. Det er vigtigt at informere kunderne om, hvad de faktisk har brug for for at installere en ladestander. I ældre huse med smeltesikringer anbefales det at udskifte til automatsikringer ved installation af ladestander. Det er også vigtigt at afklare hyppigheden af elbilens brug.

  • Har kunden brug for hurtig opladning?
  • Skal bilen lades sikkert i garagen om natten?
  • Er det samme elbil, der anvender ladestanderen (fast kabel) eller flere forskellige (åbent stik)?
  • Hvilken ladeeffekt? (anbefaling: 22 kW ladestanderen – evt. installeret som 11 kW)
  • Er der behov for adgangskontrol (nøgle eller RFID)?
  • Er der behov for afregning af strømforbrug?

Behovet for transport er individuelt. Solar har det, du har brug for, for at få en problemfri overgang fra fossilt til elektrisk drevet køretøj. Vi tilbyder ladestandere fra flere forskellige leverandører, bl.a. Solar Plus, Schneider Electric, ABB og Eaton.

Hent vores guide

Vælg den rigtige ladestander. Læs mere om vores anbefalinger.

 

Hent guide

Oplader kunden sin elbil direkte i stikkontakten?

Elbilsalget stiger, og mange er ikke opmærksomme på faren ved at oplade elbilen i en almindelig stikkontakt. En almindeligt stikkontakt tåler ikke belastningen ved at oplade elbilen i lang tid. I værste fald kan det resultere i brand eller dødeligt elektrisk stød. En 10A-sikringsgruppe med fejlstrømsafbrydere type B kræves ved stikkontaktopladning. Den sikreste måde at oplade er at installere en godkendt ladestander.

Fordelene ved en godkendt ladestander er, at den er energibesparende, omkostningsbesparende og miljøvenlig. Derudover får du ingen uønskede frakoblinger, og du får sikker opladning og et sikkert system.

Sikkert brug af ladestander

Den sikreste måde at oplade på er at installere en godkendt ladestander. Der er også løsninger, der kommunikerer via ladestanderen til et såkaldt back end-system. Back end-systemet kan så sikre, at den maksimalt tilgængelige forsyning aldrig overstiges.

Solar har opladningsløsninger fra velrenommerede leverandører, der opfylder alle krav til private boliger og erhvervsbygninger.

Teknisk brug af elbilopladning
Der er to forskellige stik, der er forbundet til bilen, Type 1 og Type 2. Nyere biler leveres med T2-stik, som er det moderne og mest gængse ladestik. Der er også forskellige opladningsstandarder for, hvordan man oplader elbiler og hybridbiler. Se hvilke:

Mode 1: Denne opladningsmetode bruges ikke længere.
Mode 2: Denne form for opladning (mormorladning) bør ikke bruges regelmæssigt, kun til nødopladning. Tilslut til en stikkontakt med jord. Typisk begrænset til 10A. 
Mode 3: Ladestander, der bruges hjemme og på offentlige steder. Tilsluttet dedikeret ladepunkt med indbygget kontrolenhed. Begrænset til 32A.
Mode 4: Ladestander, der bruges til hurtig opladning og tilsluttet en DC oplader (DC). Understøtter jævnstrøm på op til 500A.

 

 

 

 

Tilbehør til elbilen

For at tilslutte de mere avancerede ladestandere, er du afhængig af det rigtige tilbehør. Vi leverer det, du har brug for, fra tilbehør, inklusive ladekabel, strømforsyning, sikringsmateriale og testudstyr.

Se alt tilbehør

De fire mest solgte ladestandere

Solar Plus ladestander

Ladestander af god kvalitet i et fornuftigt prisleje. Egnet til opladning er over længere tid (fx om natten). Med type 2 udtag, mode 3, 230 Volt 16 A, IP54. Bredde 215 mm, højde 350 mm, dybde 123 mm. Standard IEC/EN 61851-1.

Køb her
ABB ladestander

ABB EVLunic B+. Ladestander i høj kvalitet med åbent stik, som passer til alle elbiler – både eksisterende og kommende. Via mulighed for variabel indstilling af ladeeffekt op til 22 kW (3 faser/32A) er laderen fremtidssikret. Laderen er udstyret med adgangskontrol, så opladning kun kan opstartes med godkendt RFID-kort/-brik.

Køb her
Schneider ladestander

EVlink Wallbox Plus er en ladestander, der er sikker, robust og let at bruge. Leveres med en nøglelås. Kabinettet er IP54 og leveres med type 2-stik, der er defineret som en standard til opladningskasse uden fast kabel.

Køb her
Eaton ladestander

Standardmodellen, X-serien: En lader udviklet til hurtig opladning i hjemmet og i virksomheder. Via mulighed for variabel indstilling af ladeeffekt op til 22 kW (3 faser/32A) er laderen fremtidssikret, så den fx indledningsvis kan installeres med 11 kW (3 faser/16A) effekt og senere opgraderes til 22 kW.

Køb her